Pretraga

Noa i Jurica iz showa “Zvijezde” imaju novi bend i upravo su objavili prvi singl

A- A+

Magnar je zagrebački hard rock bend osnovan u studenom 2018. Peteročlani sastav je u ponedjeljak objavio prvi singl pod nazivom „Fatamorgana“, koji je u prva tri dana na YouTubeu skupio više od dvije i pol tisuće pogleda. Glavni vokal Noa Rupčić otkrio nam je što sve publika od njih može očekivati, a gitarist Ante Škurla kako izbjegavaju sladunjavost.

Foto: Magnar/Facebook

Debitanska pjesma je, kaže finalist showa „Zvijezde 2018.“ Noa Rupčić, tek početak dugoročnih planova benda.

– Od nas se može očekivati još nekoliko singlova, od kojih bismo probali napraviti album čim nam se za to ukaže prilika. Već opasno radimo na novim pjesamama raznih atmosfera, u čijem se središtu hard rock. Nadamo se da će sve pjesme biti spremne kroz sljedećih par mjeseci, rekao nam je odmah Noa.

Naglasak na autorskim pjesmama

Mladi vokalist je u glazbenom showu održanom krajem 2018. upoznao Juricu Jelaču, koji mu je ponudio mjesto u bendu. Uz Rupčića i Jelaču, ritam gitarista sastava, u Magnaru su Alexandar Malis (bubnjevi), Ivan Penava (bass gitara) te spomenuti Ante Škurla (lead gitara), koji ujedno stoji iza originalnih tekstova i glazbe grupe.

– Kada pišem tekst i glazbu za pjesmu, trudim se da se jedno s drugim slaže u smislu ugođaja i motiva. Obično prvo nastaje instrumental čvrstog i groovy karaktera te zatim pišem tekst koji će ići uz glazbu. Singl „Fatamorgana“, na primjer, obrađuje temu ovisnosti o nekome ili nečemu i zbunjenost osobe kada ostane bez izvora ovisnosti. Tematiziramo stvari o kojima se baš i ne piše, pogotovo u Hrvatskoj. Ostale teme također nam se vrte oko osobnih problema pojedinca. Glazbom isto tako što više izbjegavamo već iskorištene progresije i strukture. Glavno mi je da ne pišemo sladunjave pjesme o ljubavi, jer to nismo mi, našalio se Škurla.

Debitanska Fatamorgana

Producent singla „Fatamorgana“ je Ivan Mihaljević, gitarist i vokal benda Side Effects. Režiju crno-bijelog spota potpisuju Noa Nikolić i Jura Troja.

– Mislim da se ističemo po tome što, iako smo dosta mladi (trojica članova su srednjoškolci, op. a.), već imamo određenu kvalitetu, super baratamo našim instrumentima i tehnički su svi u bendu jako razvijeni. U isto vrijeme pokušavamo tekstualno i glazbeno zaobići neke mainstream teme. Najvažnije nam je da radimo glazbu koju bi slušali u slobodno vrijeme, a i mislim da se ovakav žanr ne čuje toliko često u našim krajevima, ističe Rupčić.

Dugogodišnja poznanstva

Izdvojeni članak

Talentirana obitelj: Trojica čakovečkih buraza osnovala rock bend simpatičnog naziva

Zanimljivo je kako se bubnjar i gitarist grupe znaju od malih nogu.

– Alexander i ja smo se upoznali kao klinci (što i dalje jesmo) u našoj glazbenoj školi, otkud znamo i našeg Juricu, koji također uvelike pomaže u procesu pisanja stvari. Kada smo na probi, atmosfera je iznimno opuštena i mislim da nitko baš ne osjeća neki pritisak ili nelagodu. Kada se radi se radi, ali sve kroz zezanciju. Puno je lakše prenijeti svoje ideje ekipi s kojima si prijatelj i izvan benda, jer će bolje razumjeti to što imaš za pokazati. Svi se družimo i izvan proba i stvorili smo međusobno baš super odnose. Bitno je da se zabavljamo, priča Ante.

https://www.facebook.com/390016971744711/videos/786114391748378/

Korak po korak

S kretanjem na nastupe i koncerte ne žele brzati.

– Zasad ne znamo još kada bismo krenuli u to, jer bi najradije prvo skupili dovoljno naših pjesama da ne moramo izvoditi covere. Nekako se nadam da ćemo kroz par mjeseci, prije završetka albuma, organizirati svoj prvi koncert, najavio je za kraj Noa.

Glazbeni razvoj Magnara možete pratiti na njihovom Facebooku.