Pretraga

Nova hit stranica na Facebooku: Croatian Ugly Houses

A- A+

Sve je veći broj stranica na Facebooku koje se pokreću u zabavne svrhe, a među najpoznatijima su u zadnje vrijeme ‘Di su pare?’ te ‘Uživo iz Hrvatske’. Tako se netko odlučio pokrenuti još jednu stranicu zabavnog karaktera – ‘Ugly Croatian Houses‘. Na ovoj stranici administratori tako objavljuju slike, u najmanju ruku, neobičnih kuća diljem Hrvatske.

Izvor: Ugly Croatian Houses/ Facebook

Stranica je popularnost stekla gotovo preko noći. Još jučer tijekom dana imala je otprilike četiri tisuće pratitelja, da bi se u trenutku pisanja ovog teksta, broj fanova popeo na više od dvadeset tisuća.

– Ružne slike ružnih kuća posvuda po Hrvatskoj, stoji u opisu ove Facebook stranice što vrlo jednostavno pojašnjava na kakav se sadržaj ovdje može naići.

Komentari na slike, kao i stranicu uglavnom su pozitivni, a najviše je onih koji pokazuju svoje zadovoljstvo kada prepoznaju neku od kuća.

– Kada je ugledam onako toplu i nakićenu u okruženju svih onih hladnih zgradurina zaželim i njoj i njenom vlasniku dug život i da ju naslijedi netko tko će ju čuvati ovakvu šašavkastu i simpatičnu, napisala je jedna od pratiteljica ove stranice u komentar na fotografiju.

Osim toga, javljaju se i brojni korisnici Facebooka, s fotografijama i prijedlozima kuća za koje smatraju da bi se trebale naći u albumu ove stranice.

Iako su u manjini ima i nekoliko negativnih komentara koji ne odobravaju ovakvo ismijavanje tuđe imovine, a javio se na stranicu u i navodni vlasnik jedne od kuća čija je slika ondje osvanula.

– Kao vlasnik jedne od najvećih kuća na vašoj stranici moram priznati da me zabavlja čitati komentare malenih jadnika koji jedva čekaju da im umre baka, djed ili roditelji da napokon s 40-ak godina mogu reći da imaju svoju sobu, napisao je korisnik imena Dzo Dzo.

S obzirom na sve veći broj ‘lajkova’ iz dana u dan, ne sumnjamo kako će u narednih barem nekoliko mjeseci ova stranica uveseljavati hrvatske korisnike Facebooka.