Pretraga

Novi album blink-182

A- A+


Svi ste sigurno barem jednom u mlađim danima čuli pjesmu All the Small Things od blinka-182 na nekom od rođendana ili tuluma. No, kad čujete njihov novi album, više nećete imati istu sliku o njima.

noofficialmusic.com

Poznati američki pop-punk bend blink-182 je izdao novi album pod imenom Neighborhoods nakon devet godina stanke. Naime, nakon svađe koja je kulminirala raspadom 2005. godine, članovi benda su najavili ponovno okupljanje na dodjeli Grammyja 2009. Tada su odradili povratničku turneju po Sjevernoj Americi i Europi te nakon toga krenuli u studio kako bi pripremili nove pjesme. Najavili su da će izdati novi album početkom 2011. godine, no to se nije ostvarilo. Zbog problema pri snimanju, morali su odgoditi i ljetnu europsku turneju za početak 2012. Neighborhoods je najzreliji uradak benda no dosta podsjeća na njihov predzadnji album. Za razliku od njihovih najpoznatijih hitovakao što su to All the Small Things, Whats My Age Again te Dammit, Neighborhoodsje puno mračniji i turobniji. Tekstovi su, za razliku od prijašnjih veselih i nezrelih pjesama, puno ozbiljniji i često se spominje prolaznost života. Što se tiče zvuka,Neighborhoods je ispao miks bendova Angels and Ariwaves i +44 u kojima su nakon raspada svirali članovi blinka. Dok pjesme basista i pjevača Marka Hoppusa vuku na indie rock, ukus gitarista i pjevača Toma Delongea pak naginje arena rock bendovima tipa U2 i The Cure.

shockya.com

Ime Neighborhoods (kvartovi) je smislio gitarist Tom Delonge objasnivši metaforu kako zajedno sviraju istu glazbu, no ipak svatko ima svoj ukus koji pretaču u svoje pjesme. Kod kritičara je album jako dobro prošao te su neki glazbeni kritičari oduševljeni njihovom preobrazbom iz djetinjastog high-school bendića u ozbiljan sastav. Na ljestvicama također jako dobro stoji te je dulje vrijeme bio na prvom mjestu rock albuma izdanih u 2011. u SAD-u i Velikoj Britaniji.