Pretraga

Otkrijte što boja kose govori o vašem karakteru

A- A+

Vašu osobnost otkrivaju razne stvari za koje mislite da nemaju nikakve veze s karakterom. Uz način odijevanja, vrstu glazbe koju slušate ili poziv koji odaberete, vašu osobnost otkriva i boja kose. Otkrijte što nijansa vlasi na vašoj glavi govori o karakteru koji krijete u sebi.

Pisali smo o tome kako oblik usana otkriva kakva ste osoba, no nije to jedini fizički pokazatelj čovjekova karaktera. Provjerite što boja kose govori o vašoj osobnosti.

Izdvojeni članak

Nakon ovoga ćete razmisliti o bojanju kose

Smeđokose

Djevojke sa smeđom bojom kose veoma su inteligentne, a ujedno najbolje procjenjuju ljude oko sebe. Prema rezultatima brojnih istraživanja, smeđokose cure i žene natrpavaju svoj raspored do maksimuma, a odustaju samo kad dođu pred zid i tek tada pokazuju dozu nervoze. Odgovorne su i dobrodušne, pouzdane su te ih na poslovnom planu ne mogu prestići crnke, riđe niti plavuše.

Crnke

Crna boja kose ne pristaje svakome, a crnokose djevojke u biti su tajanstvene i kreativne. Ne ističu se na prvi pogled iz mase, no nakon vrlo kratkog vremena otkrivaju različitost od svojih poznanika i prijatelja. Kod drugih ljudi najviše mrze površnost, a ujedno uživaju najveće poštovanje kod muškog spola. Ponekad su melankolične, sumnjaju u vlastite sposobnosti, a najbolje im od ruke idu poslovi oko financija. Zanima ih povijest, religija te se zamaraju pitanjima otkud dolazimo i kako poboljšati svoj razvoj.

Izdvojeni članak

VIDEO: Ravnatelj pljusnuo učenika zbog krive frizure

Plave vlasi

Uz plavuše se veže negativan stereotip da su neinteligentne te da se jedino brinu o svojoj vanjštini. Međutim, one su puno inteligentnije nego što to muškarci misle, a uz to su jako zabavne i opuštene. Istraživanja su, pak, pokazala da se plavokose žene najranije vežu brakom, ali i najčešće razvode. Uvijek su okružene brojnim ponudama te su najčešće u centru pozornosti. Također imaju i odličan smisao za humor.

Crvenokose djevojke

Na svijetu je najmanji postotak djevojaka koje se rode s prirodnom crvenom kosom, a uz njih se veže avanturistički duh, opuštenost te strastvenost. Riđe su tvrdoglave, vatrene i zavodljive, ali stručnjaci tvrde da su i jako osjetljive te otvorene. Imaju vrlo kratak fitilj i teško se navikavaju na neke nove stvari. Istraživači s prestižnog Harvarda su potvrdili da crvenokose imaju znatno nižu razinu antistresnih hormona, zbog čega žive s povišenom razinom uzbuđenja.