Pretraga

Ovako ćete spasiti mobitel nakon što upadne u vodu

A- A+

Nije rijedak slučaj da nekome upadne mobitel u vodu, no što u tom slučaju napraviti? Umjesto da odmah očajavate i kukate nad svojom gorkom sudbinom, doznajte na koji način možete spasiti svoj mobilni uređaj nakon što dođe u doticaj s vodom.

http://gsmsolutions.ie

Jeste li ikada pronašli svoj mobitel u perilici za rublje ili je na nekom drugom mjesto došao u doticaj s vodom? Nije vlaga ono što će pokvatiti vaš mobitel, nego pokušaj paljenja. Prije nego što dignete ruke od uređaja i krenete smišljati otkud skupiti novac za novi mobitel, provjerite nekoliko korisnih savjeta pomoću kojih ga možda uspijete spastiti.

Izdvojeni članak

Profesor matematike na originalan način kaznio učenika koji se zaigrao na mobitelu

Prekid napajanja

Čim vam netko polije mobitel vodom, isti tren ga ugasite. Tako ćete povećati šanse za njegovim oporavkom.

Ne pokušavajte ga odmah upaliti

Najgora stvar koju možete napraviti jest pokušati upaliti uređaj koji je netom bio u vodi. Napravite li potonje, možete se pozdraviti s mobitelom. Kad ga posušite krpom ili fenom, sačekajte minimalno šest sati prije nego što ga pokušate upaliti.

Izvadite bateriju i karticu

Kad shvatite da vam je mobitel došao u doticaj s vodom, izvadite SIM karticu i bateriju. Ako je riječ o morskoj vodi, nakon gašenja ga operite pod mlazom slatke vode, no nipošto ga ne pokušavajte čistiti alkoholom.

Izdvojeni članak

Provjerite zašto mobitel držite na lijevom ili desnom uhu

Brzo posušite hladnim zrakom

Čim izvadite mobitel iz vode, posušite ga krpom ili fenom za kosu. Ako se odlučite za fen, pazite da ispuhuje hladan zrak.

Postepeno sušenje

Kao što sm već naveli, nikako ne koristite vreli zrak, zbog čega će sušenje moguće potrajati i do nekoliko sati. Uređaj stavite ispod stolne lampe, reflektora ili nekog drugog izvora ne previše jake topline. Na taj način će voda lagano ispariti pa vaš uređaj neće prestati s radom.

Zrna kave ili riže

Zadnja opcija je napuniti posudu rižom ili kavom te unutar iste staviti uređaj na nekoliko sati. Zrna bi trebala izvući svu vlagu iz mobitela nakon čega bi, ako ste se držali prethodno navedenih koraka, trebao normalno funkcionirati.