Pretraga

Ovo je hit: Postoji virtualni muzej mobitela u kojem možete vidjeti kako su izgledali prvi primjerci

A- A+

Muzeje vrlo često zamišljamo kao dosadna mjesta gdje se mora biti u tišini i gledati neke slike ili skulpture koje ni sami ne razumijemo. No, muzeji su daleko više od toga, pa čak i oni ‘dosadni’. No, ako niste pretjerano raspoloženi za šetnje, imamo i za to rješenje – virtualni muzeji.

foto: pixabay

Mobiteli su dosta bitne stvari u našim životima, htjeli mi to priznati ili ne. Ako nemate mobitel s kojim ste se na ‘ti’, teško da ćete uspjeti normalno funkcionirati. Morate se naviknuti na sistem, ali i biti zadovoljni njegovim mogućnostima, brzinom i samom izvedbom. Mobitel koji je nekome najbolji na svijetu, vama ne mora uopće biti ni približno dobar.

Najgore je kada se napokon naviknete na neki, samo da bi vam se prebrzo razbio. Nažalost, mobiteli su potrošna roba i koliko god vi potrošili na njih, pazili ih (ili ne), u jednom trenu će prestati biti uporabljivi. Upravo zbog toga, kroz život ste vjerojatno prošli kroz nekoliko mobitela. Neki su vam bili dragi, a neki manje, ali sjećate li se kako su točno izgledali oni prvi?

Prije svijeta Interneta i društvenih mreža, postojali su samo mobiteli – tada još nisu bili pametni. Neki su nekada davno postojali čak i bez opcije slanja SMS-a, što danas zvuči suludo. U svakom slučaju, ako ste se ikada pitali kako je to sve izgledalo nekada davno, više se ne morate pitati. Mobile Phone Museum je virtualan muzej mobilnih telefona, koji ima više od 2100 primjeraka.

Izdvojeni članak

Provodite li i vi previše vremena na mobitelu? Ove tri aplikacije će vam pomoći u samokontroli

Osim što možete pretraživati sve modele po imenu, brendu, tipu i godini, organizirani su i kolekcije. Među tim kolekcijama možete tako pretraživati najružnije telefone, one koji su se proslavili u filmovima, one koje je koristio James Bond ili one koji su se najviše prodavali. Postoje i kategorije luksuznih telefona, dizajnerskih i japanskih, kao i Vodafone, ali i onih prvih.

U slučaju da ne možete pronaći svoj telefon – možete im čak donirati nove uređaje. Kako je u pitanju neprofitna udruga, svi uređaji koje vidite na njihovim stranicama su donirani, a ime svakog donatora je zabilježeno. Imaju čak i stranicu najtraženijih modela, na kojima možete vidjeti koji su to popularni modeli koji im još nedostaju.