Pretraga

Ovo je najizvođenija pjesma hrvatskih maturalaca i da znate, nije uopće ljubavna

A- A+

‘Sve još miriše na nju’, najuspješnija hrvatska ‘ljubavna’ rock balada po emisiji ‘Hrvatski broj jedan’, zapravo uopće nije ljubavna pjesma.

foto: Pixabay.com

Već 20 godina pjesma ‘Sve još miriše na nju’ biva simbolom neprežaljene ljubavi i slomljenih srca. Zbog savršene kombinacije emotivnog teksta, protočne melodije i Brkovog ‘teškog’ gitarskog soloa, pjesma je na repertoaru svakog koncerta Parnog valjka stoga i ne čudi da gotovo pa i ne postoji stanovnik Hrvatske koji ju ne zna. Pjesmu je napisao Husein Hasanefendić Hus, kako kaže – u etapama, a objavljena je na albumu ‘Buđenje’.

Izdvojeni članak

Playlista za svadbe: Ako si iz Hrvatske ove ćeš pjesme čuti na svakom piru

Tijekom svog dvadesetogodišnjeg staža, uz liječenje slomljenih srca, pjesma se našla i na repertoaru svakog izleta i maturalca u našoj zemlji. Iako zvuči kao da se Aki napio s izvora ljubavi voljene žene, on se zapravo napio s izvora mladosti i njen ‘otrov’ mu još kola venama premda stari.

U CMC-ovoj emisiji ‘Moja pjesma’ Hus je otkrio o čemu zapravo govori pjesma:

– To je pjesma koja pati za mladošću i prolaznošću vremena koja kao neka metafora govori o nekoj imaginarnoj ženi, a zapravo je to metafora za mladost, nešto slično kao u pjesmi ‘Jesen u meni’, objasnio je Hus svoje motive za pisanje ove pjesme.

Bez obzira na svoju skrivenu tematiku, ‘Sve još miriše na nju’ se uvukla u svoju publiku i postala svojevrsna himna hrvatskih maturalaca.