Pretraga

Ovo je nova riječ godine

A- A+

Prošle je godine cijenjeni Oxfordski rječnik izraz selfie proglasio internacionalnom riječju godine, na temelju učestalosti korištenje, čime se još jednom potvrdilo kako najviše volimo sebe. I nova riječ godine, koju je proglasio Collins English Dictionary, također je povezana sa ‘samofotografiranjem’. Naime riječ je o photobomb, izrazu koji znači upadanje u kadar za vrijeme nečijeg fotografiranja, bez da je ta osoba (ili više njih) svjesna da iza nje stoji netko u kadru.

Foto: Twitter

Izraz koji je prema Collins English Dictionaryu riječ godine je ponovno povezana s fotografiranjem sebe samoga, kao i prošlogodišnji selfie. Doduše u novom primjeru ‘slučajno’ su uključene i druge osobe. Naime photobomb je izraz koji znači upadanje u kadar za vrijeme nečijeg fotografiranje, bez da je ta osoba (ili više njih) svjesna da iza nje stoji netko u kadru.

Izdvojeni članak

Riječ godine je – Selfie!

Osim što se ovaj trend upadanja u kadar prilikom fotografiranja široko rasprostranio u krugovima ‘običnih ljudi’, u njega su se uživjele i poznate zvijezde te su si međusobno upadale u kadar, u svakoj prilici te na taj način učinile događanja na crvenim tepisima mnogo interesantnijim i smješnijim.

Dodajmo vijesti, koju donosi Daily Mail, da je Collins English Dictionary u svome novom, 12-om izdanju dodao čak 50 tisuća novih izraza u rječnik.

U najužem izboru za riječ godine našli su se uz pobjednicu twerk, Tinder, bakeoff i normcore.