Pretraga

Ovo je nova riječ godine

Prošle je godine cijenjeni Oxfordski rječnik izraz selfie proglasio internacionalnom riječju godine, na temelju učestalosti korištenje, čime se još jednom potvrdilo kako najviše volimo sebe. I nova riječ godine, koju je proglasio Collins English Dictionary, također je povezana sa ‘samofotografiranjem’. Naime riječ je o photobomb, izrazu koji znači upadanje u kadar za vrijeme nečijeg fotografiranja, bez da je ta osoba (ili više njih) svjesna da iza nje stoji netko u kadru.

Foto: Twitter

Izraz koji je prema Collins English Dictionaryu riječ godine je ponovno povezana s fotografiranjem sebe samoga, kao i prošlogodišnji selfie. Doduše u novom primjeru ‘slučajno’ su uključene i druge osobe. Naime photobomb je izraz koji znači upadanje u kadar za vrijeme nečijeg fotografiranje, bez da je ta osoba (ili više njih) svjesna da iza nje stoji netko u kadru.

Osim što se ovaj trend upadanja u kadar prilikom fotografiranja široko rasprostranio u krugovima ‘običnih ljudi’, u njega su se uživjele i poznate zvijezde te su si međusobno upadale u kadar, u svakoj prilici te na taj način učinile događanja na crvenim tepisima mnogo interesantnijim i smješnijim.

Dodajmo vijesti, koju donosi Daily Mail, da je Collins English Dictionary u svome novom, 12-om izdanju dodao čak 50 tisuća novih izraza u rječnik.

U najužem izboru za riječ godine našli su se uz pobjednicu twerk, Tinder, bakeoff i normcore.