Pretraga

Najpoznatija aplikacija za dejtanje želi stati na kraj lažnim profilima i ‘kripovima’: Uvode novu mjeru opreza

A- A+

Sve korisnike koji žele biti verificirani Tinder će od sada tražiti ne da se fotografiraju, već da snime niz video selfija. Nova je to mjera opreza kojom će, nadaju se, otežati fejk profilima, prevarantima i raznim ‘kripovima’ koji ugrožavaju sigurnost drugih korisnika.

djevojka tipka na mobitel

Foto: Unsplash

Tinder, najpoznatija aplikacija za dejtanje na svijetu, uvodi nove mjere opreza.

Žele stati na kraj fejk profilima i ‘kripovima’

Korisnici koji su do sada htjeli biti verificirani i imati malu plavu kvačicu pored svog imena, morali su na aplikaciju uploadati seriju fotografija u točno određenim pozama. Na taj način potvrđivali su svoj identitet i autentičnost.

No, Tinder je odlučio to još postrožiti pa će u narednom periodu od korisnika koji žele plavu kvačicu tražiti da snime cijeli – video. Na taj način će provjera biti bolja, a sigurnost korisnika koji se nađu na ovoj dejting aplikaciji, veća.

– Korisnici nam stalno govore da je foto verifikacija jedna od najboljih sigurnosnih značajki. Na taj način korisnici mogu još bolje utvrditi autentičnost ljudi s kojima se povežu. Za naše korisnike u dobi od 18 do 25 godina, to što su foto verificirani im daje 10 posto veće šanse da se s nekim povežu, rekao je Rory Kozoll iz Tindera.

Izdvojeni članak
TikTok

Nevjerojatni filter preplavio je TikTok: Neki kažu da bi ga trebalo zabraniti

U ovome trenutku oko 40 posto korisnika Tindera ima svoju plavu kvačicu, a u ranijim testovima se pokazalo da to češće rade muškarci. Ubuduće će Tinder od svih korisnika, čim se prijavljuju na aplikaciju, tražiti ovaj vid potvrde.

Morat ćete se ponovno snimiti

Video selfiji, kažu iz tvrtke, dovest će verifikaciju na novu razinu. Iako nijedan proces nije savršen, ovo će biti puno bolje i realnije od fotografija. Korisnici koji budu verificirani moći će ući u posebnu ‘elitnu’ skupinu unutar aplikacije.

Konkretno, moći će pregledavati i povezivati se, ako to budu htjeli, samo s onim korisnicima koji su, kao i oni, verificirani pa pored svojeg imena imaju plavu kvačicu. Sve će to biti u posebnoj rubrici koju bismo mogli prevesti kao ‘foto verificirane slatkice’.

Budući da je dobar dio korisnika već verificiran, znači li da će se s ovom promjenom morati ponovno verificirati? Da. Dobit će obavijest u aplikaciji da snime niz video selfija, pokažu da su stvarne osobe i tako zadrže svoj status i plavu kvačicu na profilu.

djevojka tipka na mobitel
Share via
Copy link
Powered by Social Snap