Pretraga

Ovo su najizvođenije pjesme u u glazbenoj povijesti

A- A+

Poznato je kako mnogi izvođači na svojim koncertima ne izvode samo vlastite pjesme, nego ponekad otpjevaju i pokoji tuđi hit. Također postoji određena brojka ‘besmrtinih’ pjesama koje se rado puštaju te izvode i nakon 50-ak godina od nastanka. Zadnjim istraživanjem koje je proveo BBC, otkriveno je kojih je 10 pjesama najizvođenijih u povijesti.

www.wallsave.com

Pjesme se najčešće dijele na one isprazen kojima je unaprijed određen ‘rok trajanja’ i one kojima nema smrti. Drugim riječima hitovi koji su drmali glazbenom scenom i prije 50-ak godina danas su među omiljenim pjesmama raznih uzrasta. Svjetske pjevačke zvijezde ponekad odluče izvesti na svojim nastupima i tuđe uratke, a zbrojivši sve navedeno, BBC je istražio kojih je 10 pjesama najviše puta izvedeno u povijesti glazbe.

Izdvojeni članak

Otkrijte ex-Yu bendove kojima frontmen nije pjevač

Vječne pjesme koje su još uvijek rado slušane

Pjesma koja je najviše puta izvedena je klasik od Procol Haruma ‘A Whiter Shade Of Pale’. U posljednjih 75 godina svima poznata melodija i tekst ponavljale su se s pozornica u najvećem broju. Odmah nakon Procol Haruma, na drugo mjesto smjestila se grupa Queen s nezaboravnom pjesmom pod nazivom ‘Bohemian Rhapsody’.

Među vječen hitove svoje mjesto našli su i noviji izvođači. Primjerice na četvrtom mjestu se smjestili članovi iz Wet Wet Weta s temom iz filma ‘4 vjenčanja i sprovod’,a pjesma nosi naziv ‘Love is All Around’. Od mlađih izvođača na ljestvicu se još ugurao i Robbie Williams sa svojim hitom ‘Angels’. Iako među prvih 100 Beatlesi imaju čak tri pjesme, iznenađujuće je da se nisu popeli među prvih 10.

Popis 10 najizvođenijih

1. Procol Harum – A Whiter Shade Of Pale

2. Queen – Bohemian Rhapsody

3. Everly Brothers – All I Have To Do Is Dream

4. Wet Wet Wet – Love Is All Around

5. Bryan Adams – (Everything I Do) I Do It For You

6. Robbie Williams – Angels

7. Elvis Presley – All Shook Up

8. Abba – Dancing Queen

9. Perry Como – Magic Moments

10. Bing Crosby – White Christmas