Pretraga

Kako PDF dokument pretvoriti u tekst?

A- A+

Ima li išta gore od skeniranog PDF dokumenta iz kojeg ne možete jednostavno kopirati tekst? Postavili smo si to pitanje mali milijun puta, a onda smo pronašli rješenje.

Foto: Unsplash; iMattSmart

Iako postoji više načina i web alata pomoću kojih to možete postići, mi koristimo PDF2Go. Na toj stranici možete bilo koji PDF dokument, na dosta jezika uključujući i hrvatski, prevesti u dokument tekstualnog formata .txt. To znači da ćete nakon uspješne konverzije dobiti tekstualnu datoteku iz koje ćete moći slobodno i lako kopirati dijelove kako vam je potrebno. Potrebno je pratiti samo tri

1. Odite na stranicu PDF2Go. Tamo kliknite na ‘choose file’ i odaberite PDF datoteku koju želite konvertirati u tekst.

2. Kada odaberete PDF dokument skrolajte dolje do mjesta gdje možete odabrati jezik. Po defultu je odabrana automatska detekcija, no ako znate na kojem je dokument jeziku, recimo, hrvatskom, puno je bolje odabrati taj jezik.

3. Nakon što odaberete jezik stisnite na zeleni gumb ‘start’ ispod odabranog jezika. Kad to kliknete, u pozadini će se odraditi konverzija nakon čega ćete dobiti gumb ‘download’. Kliknite na to i vaša tekstualna datoteka u .txt formatu skinut će se na vaše računalo.

Kako PDF dokument pretvoriti u tekst?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap