Pretraga

Stiže promjena koju su mnogi zazivali: Komentiranje na Instagramu postaje znatno drugačije

A- A+

Instagram je predstavio niz novih značajki, a jedna donosi i novi način komentiranja. Po novome, korisnici ove popularne društvene mreže će u komentarima umjesto teksta i emojija, moći stavljati i animirane GIF-ove te tako dodatno izraziti svoje mišljenje o pojedinoj objavi.

Foto: Unsplash

Instagram ne bi bio Instagram da svako malo ne uvede nešto novo, što apsolutno nitko nije očekivao, a bome ni –  tražio. Ovoga su puta predstavili niz novih značajki, koje bi, među ostalom, trebale pomoći kreatorima da rade još bolji sadržaj, osobito kad je riječ o Reelsima, i od njega više zarade.

Među tim značajkama, posebno se ističe novi način komentiranja. Naime, uz već standardno komentiranje pomoću emojija i teksta, korisnici Instagrama uskoro će u komentare moći postavljati i animirane GIF-ove.

– Ovo je zabavan način za interakciju s objavama i Reelsima vaših prijatelja i omiljenih kreatora, a sada je dostupan i diljem svijeta. Sve što korisnici trebaju napraviti je dodirnuti ikonu za komentiranje na objavi, otići na GIF-ove i dodati onaj koji žele, objašnjavaju iz Instagrama.

Izdvojeni članak
mobitel notes

Od sada i na Instagramu možete pisati statuse: ‘Ljudima se sviđa lagan i jednostavan način dijeljenja misli’

Što se tiče značajki za kreatore, tu je mogućnost dobivanja svojevrsnih poklona. Kako kažu iz Instagrama, korisnici će moći putem Stars odjeljka kupiti svojim omiljenim kreatorima virtualne poklone te im tako pružiti podršku. S druge strane, kreatori će od tih virtualnih poklona dobiti i novac. Ova se značajka prvo testira u Indiji, a kasnije stiže u ostale dijelove svijeta.

Na koncu, dodatne opcije stižu i u odjeljak za uređivanje Reels videa prije objave. Konkretnije rečeno, jedan video moći će se podijeliti u dva, video će se moći usporiti ili ubrzati ovisno o željama korisnika, a također će se moći i zamijeniti s nekim drugim videom bez promjene ostalih elemenata.