Pretraga

Pogledajte ždrijeb završnice športskog Državnog prvenstva za srednjoškolce

A- A+

Već tradicionalno se u Poreču održava završnica sportskog Državnog prvenstva za srednjoškolce, ove godine točnije od 30. travnja do 2. svibnja. U polufinalnim i finalnim dvobojima sudjelovat će ukupno 50-ak škola, koje će se nadmetati u futsalu, košarci, rukometu, odbojci, stolnom tenisu, badmintonu, atletici i krosu. Daleko najviše ekipa u završnici ima Športska gimnazija iz Zagreba, čak sedam. Slijedi ih Gimnazija Josipa Slavenskog iz Čakovca čije su se četiri ekipe kvalificirale u završnicu.

Od 30. travnja do 2. svibnja u Poreču se održava završnica sportskog Državnog prvenstva za srednje škole. Ove godine 50-ak škola ima svoje predstavnike u polufinalnim i finalnim ogledima. Najviše ekipa u Poreč vodi Športska gimnazija, njih čak sedam, dok je vrlo uspješna u kvalifikacijama bila Gimnazija Josipa Slavenskog iz Čakovca, iz koje su četiri tima izborila završnicu.

Izdvojeni članak

Športska gimnazija izborila osam državnih finala

Po prvi puta futsal za djevojke u rasporedu

Od ove sezone po prvi puta je u program završnice Državnog prvenstva uvršten i futsal za djevojke. Bit će zanimljivo vidjeti tko će odnijeti prvu krunu.

Inače natjecatelji se u obje konkurencije uz futsal natječu u rukometu, košarci, odbojci, stolnom tenisu i badmintonu te atletici.

Prošle je godine najviše odličja odnijela Športska gimnazija, odnosno četiri (tri zlata i srebro). Tada je nastupala s čak osam timova. Ove godine imaju jedan manje.

No za razliku od ove godine, kada je druga po broju timova Gimnazija Josipa Slavenskog iz Čakovca, s pet timova to je 2013. bila Gimnazija Fran Galović iz Koprivnice.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Športska gimnazija iz Zagreba najuspješnija na Državnom prvenstvu

Košarkašice III. gimnazije jurišaju na treću uzastopnu titulu

Nakon dvije godine apsolutne dominacije, u ženskoj košarci, učenice III. gimnazije iz Zagreba ponovno su u završnici Državnog prvenstva.

U odlučujućem su ogledu ove godine svladale Športsku gimnaziju s 42:39 i tako se plasirale u Poreč, gdje će im se ove godine pridružiti i košarkaši III. gimnazije.

Kako su već dvije godine za redom bile prvakinje, bit će zanimljivo vidjeti imaju li snage za još jedan napad na titulu.

Na ovom linku pogledajte rezultate službenog ždrijeba završnice, održanog 24. travnja u prostorijama Hrvatskog akademskog športskog saveza za polufinalne i finalne oglede u šest sportova.