Pretraga

Policija ga protjerala iz Saudijske Arabije zbog ljepote

A- A+

Omar Borkan Al Gala modni je fotograf, glumac i pjesnik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je radi bizarnog razloga deportiran iz Saudijske Arabije. Naime vjerska policija ove zemlje procijenila je da bi on i još dva muškarca kojima još uvijek nije utvrđen identitet ‘previše zgodni’ te da bi mogli uzrokovati pomutnju među nježnijim spolom na festivalu kulture i baštine u Rijadu gdje su trebali nastupati. Stoga su po kratkom postupku vraćeni u Abu Dhabi.

Tri su muškarca deportirana iz Saudijske Arabije, iz razloga što su bili ‘previše zgodni’. Dvojici je identitet još uvijek nepoznat, a treći je Omar Borkan Al Gala, modni fotograf, glumac i pjesnik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je trebao nastupati na festivalu kulture i baštine u Rijadu. Međutim vjerska policija je procijenila da bi mogao uzrokovati pohotu kod suprotnog spola, pa je vraćen u Abu Dhabi, prenosi Huffington Post.

Izdvojeni članak

Ruski maneken i britanski kritičar mogu puno toga zahvaliti internetu

U kratkom vremenu Borkan je stekao mnoštvo pristaša diljem svijeta, zbog diskriminacije koja mu je počinjena, a dakako i radoznalosti. Njegov službeni Facebook profil ima preko 170 tisuća likeova, a očitovao se i o suprotnom spolu.

– Ljepota žene mora se vidjeti u njezinim očima jer su to vrata u njezino srce, mjesto gdje se nalazi ljubav, napisao je Borkan u jednom od posljednjih statusa.

Inače Saudijska Arabija je vrlo konzervativna zemlja, gdje spolovi nemaju jednaka prava. Cijela jugozapadna Azija, dio je gdje se duboko štuju islamski religiozni standardi. U Jemenu je zakonom zabranjeno rukovanje između muškarca i žene, ako nisu u bližem srodstvu, dok u spomenutoj Saudijskoj Arabiji žene ne smiju komunicirati s muškarcima, koji im nisu partneri ili rodbina.

U samim Ujedinjenim Arapskim Emiratima odakle dolazi Omar Borkan Al Gala, žene čak ne smiju polagati vozački.