Pretraga

Posjetite humanitarni koncert ‘Nasilje nije cool’ i uživajte u brojnim hrvatskih izvođačima

A- A+

Humanitarni koncert ‘Nasilje nije cool’ održat će se u zagrebačkom kazalištu Vidra u utorak 6. svibnja s početkom u 20 sati. Sav prihod od ulaznica namjenjen je Savjetovalištu protiv nasilja djece i mladih Luka Ritz.

Zagrebačko kazalište Vidra (Draškovićeva 80) u utorak 6. svibnja u 20 sati pretvorit će se u koncertnu dvoranu u svrhu prikupljanja prihoda za Savjetovalište Luka Ritz. Koncert ‘Nasilje nije cool‘ nosi isto ime kao i projekt koji udruga Medijska tvornica u posljednjih godnu dana provodi po školama Hrvatske.

Izdvojeni članak

Status:M okupio srednjoškolce oko kampanje ‘Dislajkam mržnju – Ne govoru mržnje na internetu’

‘Nasilje nije cool’ posljednjih godinu dana kroz hrvatske škole

Kako iz Udruge navode, cilj projekta je edukacija i prevencija vezana uz
temu cyberbullyinga i govora mržnje na internetu, završava svoje
aktivnosti velikim koncertom protiv nasilja. Mnogi poznati glazbenici
rado su se odazvali ovoj akciji koja ima društveno odgovoran cilj, pa će
posjetitelje tu večer zabavljati: grupa Connect, Lana Jurčević, Ivana
Kindl, Leteći Odred, Luka Nižetić, Slavonia Band, Sandi Cenov i Teška
industrija.

Kroz medijske radionice u školama su organizirana interaktivna video-snimanja i otvorene rasprave o cyberbullyingu, govoru mržnje i nasilju na internetu općenito.

U prvoj fazi sudionici su motivirani za izradu vlastitog videa o tome kako oni vide problem nasilja na internetu. U drugoj fazi održavaju su debate o problemu cyberbullyinga na kojima sudjeluju stručnjaci iz područja psihologije, sociologije ili pedagogije za poticanje otvorene rasprave među sudionicima.

Edukacija i prevencija cyberbullyinga

U projekt je uključeno 15 osnovnih i srednjih škola u 10 gradova na
području RH čime se obuhvatilo 317 djece i mladih u edukaciji i
prevenciji cyberbullyinga i govora mržnje na internetu.

Nasilje nije cool provodi se kroz program Mladi na djelu, te je krajem prošle godine postao partnerski projekt u sklopu kampanje Vijeća Europe “No Hate Speech Movement”, koji se u RH provodi kroz Ministarstvo socijalne politike i mladih pod nazivom “Dislajkam mržnju – NE govoru mržnje na internetu”. Također, projekt Nasilje nije cool sufinancira se kroz Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, a provodi se uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje.