Pretraga

Posve neobično za ljeto: Na Savi se za veliko natjecanje skupilo 1.300 studenata

A- A+

Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima (EUSA Combat Championship), koja se održavaju u Zagrebu, otpočela su jučer i trajat će do srijede, 3. kolovoza. Natjecatelji iz 36 europskih zemalja snage odmjeravaju u disciplinama kickboxing, judo, taekwando i karate. Sveukupno sudjeluje 1300 studenata s 404 sveučilišta.

Maskota Hrki (Foto: EUSA Combat 2019.)

Natjecanje se održava u četiri velike zagrebačke sportske dvorane. Dom Sportova 1 i 2 rezervirani su za kickboxing te judo, Dom odbojke “Bojan Stranić” za karate, dok se taekwando može pogledati u S.D. “Trešnjevka”.

Najveći događaj EUSA-e u 2019. godini

Prvi sudionici u „sportsko selo“ (Studentsko naselje „Stjepan Radić“) stigli su prekjučer, 30.7., a jučerašnji dan, 31.7., bio je rezerviran za treninge, tehničke sastanke i svečanu ceremoniju otvorenja na kojoj su sudjelovali natjecatelji, predstavnici ekipa, volonteri, a prisustvovali su i dužnosnici iz sportskog i društveno-političkog života.

Izdvojeni članak

Studirati i profesionalno se baviti sportom? Moguće je uz pravi faks!

Ističe se prisustvo predsjednika Svjetske karate federacije – WKF, Antonia Espinósa, predsjednika svjetske kickboxing organizacije WAKO, Roya Bakera te predsjednika Europske sveučilišne sportske organizacije EUSA, Adama Roczeka. Ceremoniju otvaranja također su posjetili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice SDUŠ, kao i predsjednici hrvatskih karate, judo, taekwondo i kickboxing saveza.

Slobodan ulaz

Natjecanja se odvijaju od 1. do 3. kolovoza od jutarnjih do večernjih sati, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane, dok će događaj biti moguće pratiti i putem YouTube prijenosa uživo

Trailer za cijeli događaj možete pogledati ovdje.

Od hrvatskih predstavnika, najbrojnije su ekipe Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, koje
će nastupiti u sva četiri sporta, a nastupat će još i reprezentativci sveučilišta u Osijeku, Rijeci,
Zadru, Dubrovniku, Sveučilišta Sjever, veleučilišta u Šibeniku i Karlovcu te Zdravstveno
veleučilište Zagreb.

Radi se o najvećem događaju EUSA-e (European Univerisities Sports Association) po broju sudionika u tekućoj godini, a Zagreb je nakon domaćinstva Europskim sveučilišnim igrama 2016. tako još jednom središte studentskog sporta u Europi.

Upravo smo na spomenutoj Univerzijadi prije tri godine napravili video anketu sa studentima: