Pretraga

Studirati i profesionalno se baviti sportom? Moguće je uz pravi faks!

A- A+

Bili sportaši ili ne, jasno je da bavljenje sportom iziskuje puno rada i vremena kako bi se postigli izvrsni rezultati. Ipak, ako se baviš sportom, a želiš nakon srednje škole postići još bolje rezultate i razviti sportsku karijeru, ali istovremeno želiš nastaviti i svoje obrazovanje, vjerojatno ćeš se pronaći pred raskrižjem. Koji put odabrati? Hoćeš li više dobiti sa sportom ili odlaskom na neki faks? Moguće je imati oboje, a to potvrđuje i Doris Pole, europska prvakinja u taekwondou i studentica 1. godine preddiplomskog studija Financije i pravo. Evo kako ona uspijeva.

Doris Pole uspijeva nizati sportske uspjehe i rješavati sve obaveze na faksu!

Doris Pole mlada je nada hrvatskog taekwondoa, a svojim medaljama već sada jasno daje do znanja da će stići daleko. Naime, nakon osvajanja prvog mjesta na Europskom prvenstvu u mlađeseniorskoj kategoriji, Doris je osvojila visoko 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Manchesteru ove godine. Iako joj je tek 20. godina ima jasno zacrtane ciljeve, među kojima je i zlatna medalja na Svjetskom prvenstvu.

No, osim što niže uspjehe u taekwondou, Doris upravo završava 1. godinu preddiplomskog studija Financije i pravo na Effectusu. Zbog sportske karijere i svih obaveza koje to pred nju stavlja, faks joj se u potpunosti prilagodio.

– Hvala Effectusu i svim nastavnicima koji mi pružaju veliku podršku jer da bi se ostvarili rezultati na oba polja – sportskom i obrazovnom – potrebno je puno odricanja, ali i fleksibilnost i susretljivost nastavnika, a Effectus mi to sve omogućava, kaže Doris.

Effectus ima uređen poseban način studiranja za profesionalne i kategorizirane sportaše jer znaju koliko je odricanja i vremena potrebno za sportski napredak. Na taj način oni koji vode ovaj ‘dvostruki’ život uspijevaju izvršavati sve svoje fakultetske obaveze i graditi temelje za kasniju profesionalnu karijeru. Za Doris kažu da ju kao studenticu poznaju kao vrijednu, marljivu, aktivnu i znatiželjnu.

Effectus je pravi odabir!

– Definitivno najbolja odluka i prekretnica u životu mi je upis na fakultet. Pored svojih sportskih obveza jedva čekam doći na predavanja na faks te učiti od najboljih profesora na svijetu – stručnjaka, sudaca, menadžera. Kada jednom postanete dio Effectusa teško ćete se više željeti maknuti iz tog svijeta! Učenje, druženje, zabava, nastava, kolege i profesori – stvaranje uspomena za cijeli život, rekla je Doris preporučivši studij Financije i pravo svima koji se dvoume između sporta i faksa.

Ako se ti nalaziš u poziciji odabira studija ili sporta, ugledaj se na Doris i upiši Effectus. Prijemni se održava 10.7., a sve ostalo što trebaš znati možeš saznati na ovoj poveznici.