Pretraga

Povodom Državnog školskog športskog prvenstva u Poreču se okupilo 2000 srednjoškolaca

A- A+

Državno prvenstvo za srednjoškolce započelo je svečanim otvorenjem na kojem je publiku zabavljao mađioničar Luka Vidović, rovinjske mažoretkinje te atraktivan ‘light show’. Priredba za sudionike održana je u srijedu navečer, par sati nakon što su pristigli autobusi iz svih krajeva Hrvatske, a natjecanja su krenula već od ranog jutra.

U Poreču se povodom Završnice Državnog prvenstva za srednje škole okupilo 2000 učenika i voditelja. Sportašice i sportaši pokušati će za svoje srednje škole osvojiti medalje u osam različitih sportova. Prvenstvo je otvoreno u srijedu navečer nastupima poznatog mađioničara Luke Vidovića, mažoretkinja i svjetlosnom predstavom.

Izdvojeni članak

Pogledajte ždrijeb završnice športskog Državnog prvenstva za srednjoškolce

Utakmice počele već od ranog jutra

Prvi dan natjecanja otvorili su mali nogomet, rukomet i odbojka već u osam sati ujutro. Momčadi koje su osigurale prolazak morat će se sutra ponovno buditi u ranu zoru kako bi pokušali izboriti neko od odličja.

Nešto kasnije je započeo badminton, kros, stolni tenis i atletika. Na samim borilištima je bilo vrlo uzbudljivo te su svi sudionici dali sve od sebe kako bi što bolje predstavili svoju školu i grad.

Rezultate i novosti pratite na našem portalu

Završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske je završna faza natjecanja koje se provodi tijekom cijele školske godine. Pobjednici prvenstava gradova i općina nastavljaju natjecanje na razini županije te kasnije na međužupanijskim nadmetanjima.

Finalno natjecanje na kojemu se ove godine okupilo oko dvije tisuće školaraca i voditelja, već se treću godinu za redom održava u sportskim dvoranama Poreča. Sve rezultate i fotografije možete svakodnevno pratiti na našem portalu.