Pretraga

Predstavljen program Student Day Festivala – najveće studentske zabave u regiji

A- A+

Dva dana, tri pozornice i puno dobre glazbe – ukratko se tako može objasniti program ovogodišnjeg Student Day Festivala što će se održati u Rijeci 29. i 30. svibnja. Glavne zvijezde su londonski dvojac SIGMA, Psihomodo pop, Hladno pivo, S.A.R.S., Sassja, Silente. Očekuje se više od 20 tisuća studenata, a vrijednost projekta iznosi oko 700 tisuća kuna. A čije ćete sve nastupe moći potpuno besplatno gledati u Rijeci na SDF-u, pročitajte u nastavku teksta!

Student Day Festival 2015.

Predstavljen je program najnovijeg izdanja Student Day Festivala, koje će se održati 29. i 30. svibnja u Rijeci. Raznovrsni program objedinjuje bogati glazbeni line up te kulturne, sportske i zabavne sadržaje koji su ovaj festival formirali u najveću studentsku zabavu u regiji. Glavne su zvijezde šestog SDF-a svjetski poznati londonski dvojac SIGMA koji je svojim singlovima “Nobody To Love” i “Changing” dokazao da se s drum’n’bass glazbom mogu doseći vrhovi svjetskih glazbenih top ljestvica.

Na glavnom Open air flooru zabavljat će vas i domaća imena među kojima možemo izdvojiti Let 3, Psihomodo pop, Hladno pivo, Pipschips & Videoclips te Grettu. KBS WareHouse Floor dodatno proširuje festival bogatom ponudom elektronske glazbe, a headlineri Aril Brikha i Alexander Kowalski nastupaju u live act izdanju. Zagrijavanje za ovaj dio programa započinje već s launch partyjem 23. svibnja koji lansira Deep’n’Delicious crew u zagrebačkom klubu Sirup.

U tjednu održavanja festivala, odvijat će se bogati kulturni program s predavanjima, radionicama, predstavama i street art aktivnostima objedinjenim pod nazivom Culture Week. Uz to, ChikaZ Fit Fest šestu godinu za redom okuplja zaljubljenike u sport, ples i rekreaciju kroz zabavne programe kao što su Zumba fitness, Les Mills i drugi, dok će se ostatak sportskih turnira u raznim disciplinama održavati na riječkom Korzu. Na istom će mjestu Studentski Zbor na dane festivala organizirati predstavljanje studentskih udruga i projekata.

Ovogodišnji slogan festivala ‘music. arts. activity’. prigodno je vizualno objedinjen u liku mehaničke hobotnice koja svojim krakovima povezuje navedene programski različite cjeline. Životinjski se lik hobotnice prirodno nametnuo s obzirom na to da ona kreće u potragu za hranom tek kada se smrači, a studenti, nakon semestra provedenog nad svojim knjigama, noću kreću u potragu za dobrom zabavom. U vizualni se dio priče ponovno uključio modni dizajner Juraj Zigman koji je dizajnirao festivalske majice.

Vrijednost cjelokupnog projekta procjenjuje se na 700.000,00 kuna, a na SDF-u sudjeluje više od 20.000 tisuća studenata riječkog Sveučilišta te onih iz ostalih gradova regije. Unatoč tome što festival iz godine u godinu raste – kako kvalitetom i brojem glazbenih izvođača, tako i brojem posjetitelja – njegove aktivnosti, u duhu studentskog standarda, za posjetitelje i dalje ostaju besplatne.
Sve informacije o programu festivala mogu se dobiti na web stranici www.studentdayfestival.com te na društvenim mrežama Student Day Festivala.