Pretraga

Premijera na srednja.hr: Srednjoškolci, inspirirani pandemijom, snimili postapokaliptičnu dramu

A- A+

Amaterska dramska družina Kratki rez iz porečke Srednje škole Mate Balote snimila je dramski uradak Zoom u glavu (postapokaliptična konferencija na tašte). Polusatni video, koji u utorak u 20:30 premijerno možete pogledati na našem YouTube kanalu, namijenjen je, kažu, svim sanjarima koji ne posustaju, nadaju se i vjeruju u bolje sutra.

screenshot: Zoom u glavu / Kratki rez

Predvođeni mentorom, dramskim pedagogom i profesorom Hrvatskog jezika, Ivanom Čupićem, mladi srednjoškolci odlučili su se družiti na Zoomu. Svakoga tjedna, u večernjim satima, dramci su sve više kratili kilometarski prostor koji ih razdvaja, a čaroliju kazališta ubrzo je zamijenio ekran računala, uživanje u virtualnim probama i činjenici da su još uvijek tu, zajedno, nepokolebljivi. Oni su: Antonio Jukić, Ante Jurilj, Nora Klobas, Lara Stranić, Sena Ahmetović, Eva Fiškuš, Nensi Brčić i Asten Farina.

Kratkometražni dramski performans, Zoom u glavu, postapokaliptičnu konferenciju na tašte, jer nitko od aktera nije doručkovao niti se počešljao kako spada, snimili su, kako kažu, jer žele pokazati vršnjacima da je za spajanje ljudi ovih dana potrebna samo snažna volja i nešto malo smijeha, da se nađe, kad udare neke nove tužne vijesti. Zoom u glavu namijenjen je svim sanjarima koji ne posustaju, nadaju se i vjeruju u bolje sutra.

Radnju drame nećemo otkrivati. Recimo samo da ga autori definiraju kao miks satire i fantastike u maniri crno-bijelih B-filmova.

Polusatni dramski uradak sutra, u utorak, 26. siječnja, u 20:30 sati možete premijerno pogledati na našem YouTube kanalu.

PREMIJERA:

Za više ovakvog sadržaja, zapratite YouTube kanal srednjaHR.