Pretraga

Prikriveno toksični: Likovi iz serija koje obožavamo, ali ne bismo se s njima družili

A- A+

Koliko često vam se dogodi da gledate neku seriju i počnete gledati na likove kao na svoje prijatelje? Ne brinite, niste jedini. Mogli bismo reći i da upravo o tome ovisi koliko će vam se neka serija svidjeti – što se više uspijete povezati s likovima, to će biti bolje.

sex education

Screenshot: YouTube

Postoje likovi koji vas jednostavno oduševljavaju i zaista biste se željeli ne samo družiti s njima, već biti kao oni. U jednom trenutku ih čak i počnete oponašati – prvo počne s time da koristite njihove izraze (jer svaki dobar lik ima neku svoju poštapalicu), onda uslijede interesi i na kraju odjeća. Malo po malo, počnete se pretvarati u njih.

S druge strane, postoje i oni likovi koje jednostavno ne biste nikada htjeli sresti, a kamoli se s njima družiti. Sve što oni rade, govore i misle, jednostavno vas izluđuje. Kad ih vidite na ekranu, dođe vam da premotate tu scenu. Nekada je to nesviđanje više ili manje intenzivno, ali često zna biti baš… jaka.

Međutim, postoji i treća vrsta likova. To su oni likovi koje iz nekog razloga obožavamo, ali su zapravo toksični i bili bi katastrofalni prijatelji – samo što ne idemo za time. Otprilike kao što i dalje shippamo Chair (Chuck i Blair) iz Tračerice, iako ju je on doslovno prodao za hotel. Padaju li vam još neki primjeri na pamet?

Izdvojeni članak

Ideje za novi binge: Kultne serije iz 2000-ih koje se isplati pogledati

Kramer iz Seinfelda

Ako ste ikad gledali Seinfelda (ako niste, odmah palite prvu epizodu!), onda ste primijetili da postoji jedan vrlo specifičan lik, a to je Kramer. Koliko god on nasmijao čim se pojavi u kadru, ustvari i nije baš neki odličan lik. Apsolutno je nejasno kako uopće zarađuje dovoljno za život (čini se da se većinom oslanja na ljude oko sebe?) i definitivno nema dovoljno takta za biti u društvu.

Sheldon iz Teorije velikog praska

Još jedan od likova koji definitivno nisu spremni na društvo je i Sheldon Cooper. Ovaj štreber nam je svima prirastao k srcu, ali moramo biti iskreni i reći da bi se ustvari rijetko tko mogao zaista i družiti s njime. Iako, jedno je istina – njega biste uvijek mogli pitati za iskreni savjet ili mišljenje, i on bi uvijek bio… apsolutno iskren.

Maeve iz Sex Education

Vjerojatno vas čudi kako se na ovom popisu pronašla Maeve, ali kao što smo i najavili – to su likovi koje obožavamo. Maeve je sasvim sigurno mnogima ikona mlade žene i svega kakva bi ona trebala biti, ali biste li se zaista željeli družiti s nekime tko ima toliko crn pogled na svijet i tko se naljuti na vas kad im pokušate pomoći? Vjerojatno ne.

Serena iz Tračerice

Još jedna od popularnih djevojka je i Serena Van der Woodsen. Čak i da ste bili team Serena, a ne Blair, ne možete poreći da je Serena jedna od onih djevojaka s kojima se svi žele družiti, dok ih jednom ne upoznaju. Sjetimo se samo koliko je puta bila površna, ohola i bahata? Imala je svoje razloge za sve to, ali u suštini… Nije netko koga ćete zvati u dva ujutro kad vam je najteže.

Svi iz Prijatelja

A posebno mjesto su dobili apsolutno svi likovi iz prijatelja. Ovo je vjerojatno hot take, ali kada malo bolje razmislite, vjerojatno ne biste mogli prijateljevati ni s kime od njih. Joey je glupast, Monica je neurotična, Rachel je razmažena, Ross je pogubljen, Chandler je ciničan, a Phoebe je samo u nekom svom svemiru. Svi zajedno funkcioniraju i zapravo ih sve volimo, ali bismo li se zaista s njima našli i u stvarnom životu? Ne.


*Komentar je stav autora i ne odražava nužno stavove redakcije portala srednja.hr