Pretraga

Pripremite se na bingeanje: Popularni Disney+ stiže u Hrvatsku, poznato i kada

A- A+

Volite Disneyjeve filmove, a ne možete ih gledati na Netflixu ili HBO-u? Ne brinite, tvrtka The Walt Disney Company mislila je i na nas, pa Hrvate ovog ljeta čekaju novi filmovi i serije na Disney+ streaming platformi.

Foto: Unsplash

Hrvati ovoga ljeta dobivaju novu streaming platformu uz koju će moći potrošiti sate i sate vremena. Riječ je, naravno, o Disney+ platformi, na kojoj će se moći naći tisuće filmova i serija Disneyja, Pixara, Marvela, Star Warsa i National Geographica.

Prema priopćenju The Walt Disney Companyja, Disney+ će, osim u Hrvatsku, ovoga ljeta doći još u 41 zemlju, uključujući Južnu Afriku, Tursku, Poljsku, Ujedinjene Arapske Emirate, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Kosovo, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Ovako bi izgledali Disneyevi junaci kao stvarne osobe

Disney+, naime, svojim korisnicima nudi streaming bez reklama uz stalno rastuću kolekciju originalnih sadržaja poput dugometražnih i dokumentarnih filmova, akcijskih i animiranih serija te sadržaja kraćih formata. Osim što će gledatelji moći pronaći neke popularne povijesne Disneyjeve naslove, na platformi će se naći i novija izdanja studija Walt Disney.

Star Wars

Obožavatelji Star Warsa će na Disney+ platformi moći pogledati svaki nastavak, od originalnog iz 1977., do onog posljednjeg koji je u kinima bio 2019. godine.  Osim toga, vjerujemo da će ih razveseliti i činjenica da uz to dolazi i Disneyjeva originalna serija The Mandalorian, kao i animirani The Clone Wars, Rebels, The Bad Batch i Visions.

Marvel

Kad je riječ o Marvelovim filmovima i serijama, izbor je poprilično velik. Na Disney+ platformi nalazi se čak 20 filmova Marvel Cinematic Universea (MCU), njih sedam izvan MCU-a te nekoliko animiranih i dokumentarnih Marvelovih filmova i serija. Među njima bismo posebno istaknuli Black Panthera, Captain Marvela, Guardians of the Galaxy, Iron Mana i Ant-Mana.

Pixar

Pixarovih animiranih filmova ima pregršt na Disney+ platformi i novi stalno dolaze, pa ih je  teško sve nabrojati. Od najpoznatijih valja istaknuti sve nastavke Priče o igračkama, Potragu za Nemom, Izbavitelje, Aute, Up, Juhu-hu, ali i neke novije naslove poput Luce ili Duše koju smo imali priliku prošle godine gledati u kinodvoranama.

Trenutno nije poznato koliko će Disney+ pretplata koštati, no ako je za suditi prema zemljama Europe koji su ga dobili prije nas, cijena će biti oko devet eura mjesečno, odnosno 70 kuna. Podsjetimo, cijene Netflixa ovisno o paketu kreću od osam, pa do 12 eura mjesečno, dok je HBO najjeftiniji s cijenom od šest eura.