Pretraga

Rammstein za sva osjetila

A- A+

Dvije tisuće litara nafte i četrdeset tona opreme bilo je dosta da Rammstein zapali zagrebačku Arenu. Bend poznat po svojim doslovno gorućim nastupima uspio je po drugi puta na istome mjestu ispuniti sva naša očekivanja.

Rammstein je osigurao sve – od najobičnijih konfeta preko pjene i petardi pa sve do pravog vatrenog spektakla. Iako je svaki plamen dobrano  „opekao“ lica prvih redova, ekipa iz benda već je navikla. Frontmen Till Lindemann,  čak ima opekline po ušima i rukama prouzrokovane dugogodišnjim nastupima.

Usprkost svemu postao je licencirani pirotehničar,a za svaku iskru brinu profesionalci kako se nebi ponovila nesreća iz 96. kada je zapaljeni dio scenografije pao u publiku. Ovaj cirkus za zjenice pratio je Rammsteinonve hitove nastale od 1995. do 2011. Koncert je otvoren energičnom pjesmom „Sonne“ i nošenjem hrvatske zastave, a publika je bila u mogućnosti čuti još i „Mutter“, „Ohne dich“, „Ich will“, „Du hast“, „Keine Lust“ te mnoge druge. Izvedena je i  „Bück dich” tijekom koje Till straga uzima kolegu iz benda, a kasnije iz gumenog penisa ejakulira po publici. Zbog istog performansa 1996. obojica su proveli noć iza rešetaka.

Vrijedi spomenuti i kuhanje klavijaturista u ogromnom loncu pomoću bacača plamena prilikom izvedbe “Mein Teil”. Bend je dio repertoara izveo na manjoj pozornici u sredini dvorane koju je s glavnom povezivao željezni most koji se po potrebi spušta i dizao, naravno, uz opće oduševljenje publike. Lindemann je kao pravi kralj pozornice na drugom bisu razvio svoja metalna goruća krila i zapjevao pjesmu “Engel”. Nažalost, ni spomen vatrenih ljudskih brnjica, veslanje u čamcu po publici ili pjevanje na zapaljeni mikrofon ne može vam dočarati postapokaliptičnu dimenziju koju je na puna dva sata Rammstein otvorio u Areni. Za njihov sljedeći koncert – budite spremni!