Pretraga

Razrednici splitske gimnazije pjesmom iznenadili maturante: U spotu repali i skejtali

A- A+

Nakon što su maturanti V. Gimnazije Vladimira Nazora u Splitu prije nekoliko godina odlučili u čast svoje najdraže škole i profesora obraditi pjesmu repera Shortyja, šest godina nakon, razrednici nove generacije maturanata istoj su pjesmi dali novi sjaj i time oduševili svoje učenike. ‘Dođi u Vinkovce’ u verziji splitskih maturanata, kasnije i profesora, ‘Dođi u Nazora’ postala je svojevrsna himna ove škole. 

Izdvojeni članak

U Nazora je takva stvar! – Ova je škola najbolja po ocjenama srednjoškolaca

I dok je u prvome videu naglasak stavljen na učenike i kako oni doživljavaju svoje dane u školskim klupama ‘Vladimira Nazora’, nova verzija pjesme ovog puta ‘Svrati u Nazora’ obrađena je iz profesorske perspektive i jednako je draga kao i prva. 

U svega nekoliko dana od objave, video je pogledalo preko 10.000 ljudi, a kako i ne bi kad su se profesori toliko uživili u ulogu repera pa osim što su u spotu pokazali pjevačke i plesačke talente, nikako se ne smije zanemariti i njihovo vješto upravljanje na skateu.

– Ove godine naši profesori odlučili su maturantima prirediti dva iznenađenja. Jedan je video spot koji su snimali tijekom zimskih praznika, a drugo je Ličko kolo koje su profesori u narodnim nošnjama otplesali na maturalnoj zabavi. Preradili smo školsku himnu koju su prije nekoliko godina snimili naši učenici, a mikrofona su se sada uhvatili njihovi razrednici. Bilo je odlično i apsolutno neočekivano. Iznenađenje je uspjelo i učenici su bili oduševljeni i spotom i plesom profesora – kazala je za Dalmacija News Ankica Kovač, ravnateljica V gimnazije ‘Vladimira Nazora’.