Pretraga

Roditelji od sada mogu vidjeti vaše statuse

A- A+

Statusi sadržaja: “Nemojte reći mojoj mami da sam mamurna” i “Mamuran sam, no krećem opet, pa će mamurluk proći.” mogu se, po novom, naći na internetskoj stranici We know what youre doing… Ova stranica, prijedlog je jednog 18-godišnjeg programera, a na njoj se nalaze šaroliki facebook statusi pomalo buntovnih korisnika najpopularnije društvene mreže. No, mamurluk nije jedina zanimljiva statusa na ovoj stranici.

Šefovi vrebaju, otkazi padaju

“Volim svoj posao, ali mrzim svog šefa” ili “Mrzim svog šefa. On je gad i ako tako nastavi, naći ću način da ga natjeram da da otkaz ili ću poluditi!”, statusi su koji spadaju u kategoriju: Tko želi otkaz? Budući da je sadržaj stranice javan, šefovi, barem oni engleskog govornog područja, mogu naći statuse svojih nestašnih zaposlenika. Uz ovu stranicu, mogao bi pasti i pokoji otkaz, kad šefovi saznaju što zbilja njihovi zaposelnici misle o njima.

Roditelji i vaše priče o opijatima

Uz alkoholne statuse, kojih zasigurno ima najviše na navedenoj stranici, još jedna popularna kategorija je i: Tko kositi drogu? Tako se može naći i podosta bisera iste osobe koja je, pod utjecajem neke od droga, napisala pomalo nesmislene statuse. Upravo danas stranica je prenijela nekoliko statusa iste djevojke: ” Mir i ljubav, trava i cigarete” i “Da, pušila sam travu, da, mogu pušiti!”. Takvi statusi, koliko god bili zabavni onima koji koriste opijate, mogu koristiti i policiji. Oprezno sa statusima o drogama i opijatima. Nikad se ne zna kad policija može otkriti vaš identitet i zakonski kazniti razne konzumacije.

Vaše privatne podatke svaki manijak može vidjeti i iskoristiti

Mnogi korisnici nisu svjesni kako neke privatne podatke trebaju čuvati za sebe ili odabrane ljude. Tako mnogi od njih na statusima objavljuju svoje brojeve mobitela. Koliko god to zvučalo besmisleno, no jednom napisan na facebooku, vaš broj mobitela trajno ostaje na društvenoj stranici, ali i postaje dostupan raznim čudacima ili manijacima.

Osobni podaci iznimno su vrijedni i treba ih dobro zaštiti. Facebook, koliko god zabavan bio, ima i svoju tamnu stranu, onu u kojoj svi znaju sve, pa i previše o svima. To nije poželjno, a i ni zanimljivo, no prije idućeg vašeg statusa, samo dobro promislite tko će ga sve, diljem svijeta, čitati.

Roditelji od sada mogu vidjeti vaše statuse
Share via
Copy link
Powered by Social Snap