Pretraga

Sada je i službeno: Instagram postrožava pravila korištenja za mlađe od 16 godina

A- A+

Instagram je najavio da uvodi opcija koja automatski postavlja profile novih korisnika mlađih od 16 godina na najrestriktivniju postavku za kontrolu osjetljivog sadržaja. Također, Instagram će mlađe od 16 koji već imaju profil, poticati da na isti način dodatno kontroliraju ono što vide na društvenoj mreži.

Foto: Instagram

Instagram je ovog tjedna najavio uvođenje opcije koja će prema zadanim postavkama postaviti profile novih korisnika mlađih od 16 godina na najrestriktivniju postavku za kontrolu osjetljivog sadržaja. Riječ je, naime, o takozvanoj ‘Less’ postavki, koja će tinejdžerima ograničiti ono što vide na društvenoj mreži.

Naime, Instagram ima tri postavke za kontrolu osjetljivog sadržaja – Less (manje), Standard (standardno) i More (više). Kao što i nazivi nalažu, Less najviše kontrolira osjetljivi sadržaj, dok More ima najmanje kontrole. Tinejdžeri, inače, imaju dostupne samo Less i Standard opcije, zbog njihove sigurnosti.

Izdvojeni članak

Instagram i Facebook ugasili profile notornog influencera na kojeg su upozoravale i škole

Prema objavi Instagrama na njihovom službenom blogu, mlađi od 16 koji već imaju profil na društvenoj mreži dobivat će svako malo ‘poticaje’ da promjene svoje postavke kontrole sadržaja na Less.

– To će otežati mladima da naiđu na potencijalno osjetljiv sadržaj ili profile u Search, Explore, Hashtag Page, Reels, Feed, Recommendations i Suggested Accounts odjeljcima, tvrde iz Instagrama.

Podsjećamo da su postavke za kontrolu osjetljivog sadržaja uvedene na Instagramu u srpnju prošle godine, s ciljem da spriječe korisnike da vide potencijalno uznemirujuće i neprikladne objave.