Pretraga

Sara Renar: Televizor ne posjedujem godinama, a formatirane radio postaje ne slušam

A- A+

Prije dvije godine je s albumom ‘Djeca’ bila nominirana za debitantski album godine, a ove je godine osvojila Porina za najbolju žensku izvedbu pjesme ‘Jesen’ istoimenog albuma. Ona ne posjeduje televizor, ne sluša formatirane radio postaje, a čim više vremena želi posvetiti muzici, umjesto prezentaciji – Ona je Sara Renar.

Sara Renar/osobna arhiva

Kada je na Porinu prozvano njezine ime kao dobitnice za najbolju žensku izvedbu, Sara Renar je svojim govorom tijelom ostavila dojam iznenađenosti, ali i nesnalaženja u situaciji kada su sve oči uprte u nju. Premda je svjesna da su mediji sastavni dio posla, želi više vremena posvetiti razvoju svoje muzike.

U intervjuu pred solo nastupu na Radić partyu kaže da je moguće nastupanje nekog od članova benda, ali i da ima problema s prezentiranjem i formom u odnosu na sadržaj u svojem poslu.

Izdvojeni članak

Provjerite tko je dobio najviše, a tko najvažnije Porine

Na Radić partyu ćeš nastupati solo, a jednom prilikom si rekla da su solo nastupi za intimnije atmosfere. Kako se pripremaš za njih i što možemo očekivati od tebe ovaj petak?

Nema tu neke filozofije osim što puno vježbam. Ovaj petak možete očekivati standardni kratki solo set sa vlastitim pjesmama i pokojom obradom uz moguće gostovanje nekog od članova benda.

Odrasla si na REM-u, a kako gledaš na uvoznu muziku za zapada koja preokupira feel good radio postaje?

Živim u nekom svom svijetu gdje vrlo selektivno biram što dopire do mene iz medija. Televizor ne posjedujem godinama, ne slušam formatirane radio postaje tako da mi je jedini doticaj s aktualnim komercijalnim hitovima ako ih usput čujem u kakvom kafiću.

U planu ti je nekoliko gostovanja u inozemstvu s bendom. Ima li neke razlike kada se gaža radi doma ili vani?

Nema razlike, svaku publiku treba poštovati. Možda jedino obraćanje i pozdravi na engleskom. U svakom slučaju veseli me iskustvo svirati van regije i ovog govornog područja!

Prilikom dodjele Porine ostavila si dojam da si iznenađena s nagradom, ali i da nisi naviknula biti pod svjetlima reflektora. Mediji i promocije su ti nužno zlo?

Apsolutno. Razumijem da je to sastavni dio priče ali rukama i nogama se borim da mi vrijeme za kreaciju i koncerte čini veći postotak ukupnog uloženog vremene i rada oko muzike. Živimo u društvu u kojem je prezentacija i forma daleko važnija od sadržaja pa je to teže, pogotovo kao ženi u ovom poslu.