Pretraga

Serijom novih proizvoda u duginim bojama Apple izrazio podršku LGBT zajednici

A- A+

Apple je na nenajavljenom događaju prošlog tjedna izdao seriju proizvoda u duginim bojama, čime pokazuju svoju sada već tradicionalnu bliskost LGBT zajednici.

apple dućan

Foto: Unsplash; Guillaume Bleyer

Prije petnaestak dana je Siri – umjetna inteligencija ugrađena u Apple uređaje – jednome korisniku ‘izdala’ da će sljedeći događaj tehnološkog giganta biti održan 20. travnja. Do tog trenutka Apple nije objavio nikakve detalje tako da je ta vijest svima došla kao iznenađenje.

Macovi u duginim bojama

No, 20. travnja uistinu su održali online event na kojem su predstavili seriju novih proizvoda. Prvi i jedan od najiščekivanijih bio je novi iMac koji je došao čak u sedam različitih boja: tirkiznoj, žutoj, narančastoj, crvenoj, ljubičastoj, plavoj i bijeloj. Osim što tim potezom ciljaju na mlađe korisnike, korištenje palete duginih boja u javnosti je okarakterizirano kao još jedan potez otvorenosti i solidarnosti prema LGBT zajednici, kojoj pripada i direktor tvrtke Tim Cook, koji je na toj poziciji prije deset godina naslijedio legendarnog Stevea Jobsa.

https://www.youtube.com/watch?v=4X_IW3kqr3k

iPhone u novoj boji

U seriji šarenih proizvoda našao se i jedan novi-stari. Radi se o iPhoneu 12 koji je prije nekoliko dana izašao u novoj, ljubičastoj boji. Radi se o lila varijanti koja je bila dosta popularna u prethodnoj generaciji. Osim toga, izdali su i silikonsku masku za iPhone uređaje u ljubičastoj boji. Ovakav potez Applea, posebice kada znamo da se ne radi po specijalnim suradnja, nije baš uobičajen.

To je potaklo teoretičare da analiziraju zašto bi tehnološki gigant samo tako usred godine izbacio potpuno isti mobitel, samo u novom ruhu. Budući da je ove godine deseta godišnjica smrti Stevea Jobsa, legendarnog suosnivača Applea, a posebno uzmemo li u obzir da je ljubičasta bila njegova najdraža boja – moguće je da se radi upravo o nekom suptilnom homageu.

https://www.youtube.com/watch?v=UpolBSznWp0

Uz naveden Apple je izdao i novi iPad pro s 5G mogućnostima, boljim procesorom i kamerom. Jedini je to od novih proizvoda koji nije došao u šarenim bojama.