Pretraga

Šest tinejdžerica snimilo božićnu pjesmu: Ove godine posebno želimo razveseliti umirovljenike

A- A+

Šest tinejdžerica, učenica škole gitare El Musicante, snimilo je novu božićnu pjesmu. Iz Božićnog El Benda žale što ‘Sanjala sam Božić’ neće moći izvoditi na koncertima, no zato su snimile glazbeni spot. Posebno iznenađenje pripremaju za umirovljenike sa zagrebačkog Trnja.

božićni el bend, sanjala sam božić

Kadar iz spota pjesme ‘Sanjala sam Božić’ | screenshot: YouTube

– Sve smo pohađale (ili pohađamo) školu gitare El Musicante gdje smo napravili već tri autorske božićne pjesme. Mi koje smo završile El Musicante, sudjelujemo u El Pro programu koji je pokrenut ove godine – programu El Musicante škole gitare koji će uskoro biti dostupan za sve srednjoškolce glazbenike koji znaju svirati i žele iskusiti kako je to biti glazbenik, koncerti, studijska snimanja, priprema pjesama i općenito glazbeni biznis… Kako smo često svirali po kulturnim centrima, crkvama, školama, klubovima, knjižnicama i staračkim domovima, uz autorske božićne pjesme krenuli smo svirati i obrade božićnih klasika. Svirali smo također nekoliko puta na HRT-u, prepričavaju nam iz Božićnog El benda kako su nastali.

Iako postoje već dulje vrijeme, Božićni El bend tek se ove godine formalno oformio. I već imaju nekoliko pjesama. Najnovija se zove ‘Sanjala sam Božić’, a za nju su već snimili i spot.

– S pripremom pjesme krenuli smo dosta rano, ali zbog korone nažalost nismo u velikoj mogućnosti svirati koncerte pa smo zato jako sretni što  sutra, 15.12. sviramo ispred staračkog doma u Trnju. Pogotovo zbog ove specifične situacije u kojoj se nalazimo, našim najstarijima je najpotrebnija muzika i dobra atmosfera, kažu mlade glazbenice.

U bendu svira šest cura, od kojih su neke studentice, a neke još maturantice, a dolaze iz različitih škola. Ivona Ević (vokal, gitara, klavijature) pohađala je IX. gimnaziju, a sada studira na Filozomskom u Zagrebu, baš kao i njezina sestra Valentina Ević (vokal, gitara, harmonika). Sara Klikić (gitara, prateći vokal) išla je u VII. gimnaziju, sada studira na Muzičkoj akademiji. Kristina Petek (gitara, flauta, prateći vokal) trenutno je učenica također VII. gimnazije, dok Nada Brigić (bas gitara) dolazi iz Gimnazije Tituša Brezovačkog, a Patricija Runjak (bubnjevi, udaraljke) iz V. gimnazije.

Kako spot nisu mogle same napraviti, za pomoć su zamolili kolege. U spotu za pjesmu su tako sudjelovali i glumci Valeria Zanuso (maturantica Klasične gimnazije i Glazbene škole Blagoje Bersa, svira klavir, sudjelovala je na Lidranu i u dramskoj grupi 4Sobe), Lav Novosel (maturant III. gimnazije, sudjelovao u Lidranima, predstavama ZKM-a, pjeva), Tereza Fofić (kadetkinja na Vojnoj akademiji gdje studira vojno strojarstvo) i David Balint (student Učiteljskog fakulteta, završio IX. gimn., pjevač, gitarist i sportaš). Spot je snimio i montirao Tomas Štaba (završio VII. gimn.) koji studira multimedijsko računarstvo na Algebri!

– Volimo Božić i želimo ljudima prenijeti sreću i veselje kroz glazbu i to posebno ove godine, zaključuju iz Božićnog El benda.

POGLEDAJTE SPOT: