Pretraga

Kada padaju državni praznici i blagdani u nadolazećoj nastavnoj godini? Ovo bi moglo rastužiti učenike

A- A+

U ponedjeljak počinje nova nastavna godina. Učenici se nakon ljetnih praznika vraćaju u školske klupe. Prvi dan nastave je 4. rujna, a nastava će završiti 21. lipnja. Maturantima nastava završava ranije, 24. svibnja. U školskom kalendaru provjerili smo na koje dane padaju državni praznici i blagdani u novoj nastavnoj godini. Većina blagdana pada za vikend ili usred tjedna tako da izgleda da produženih vikenda neće biti.

Učionica, učenici, učenik, učenica, škola

Učenica | foto: Pixabay

U ponedjeljak kreće nova nastavna godina za sve učenike. Prema kalendaru za školsku godinu 2023./24. prvi nastavni dan je 4. rujna, a zadnji 21. lipnja 2024. godine. Maturantima će nastava trajati kraće, do 24. svibnja 2024. Učenici će imati i jesenske praznike, dva dijela zimskih praznika i proljetne praznike.

Tijekom nastavne godine čekaju nas i neki državni praznici te blagdani. Prvi takav na redu je već 1. studenog, Svi sveti, koji pada u srijedu. No, treba reći da jesenski praznici traju upravo prije tog praznika tako da će učenici biti slobodni i dva dana prije, 30. i 31. listopada. Učenici se u klupe vraćaju u četvrtak 2. studenog.

@srednja_hr Počinje nova školska godina, evo kad su praznici. 😎 … #srednja #srednjahr #srednjaskola #osnovna #osnovnaskola #školskagodina #fyp #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Sljedeći je blagdan Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenog, ali on pada u subotu tako da se to neće odraziti na nastavu učenika. Za Božić, blagdan Svetog Stjepana, Novu godinu i Sveta tri kralja učenici su dakako na prvom dijelu zimskih praznika. Za Uskrs i Uskrsni ponedjeljak učenici su na proljetnim praznicima, od 28. ožujka do 5. travnja, a nastava počinje 8. travnja.

Sljedeći je državni praznik 1. svibnja i Praznik rada koji pada u srijedu, tako da će taj dan učenici biti bez nastave. Ove godine Dan državnosti i Tijelovo padaju na isti dan, u četvrtak 30. svibnja, kada će učenici ponovno malo odmoriti. Dan antifašističke borbe je 22. lipnja, no tada će učenici već biti na ljetnim praznicima koji počinju 21. lipnja. Cijeli školski kalendar možete pogledati i u videozapisu ispod.

@srednja_hr Tko se veseli praznicima već za iduću školsku godinu? 🙋‍♂️🙋‍♀️🙋 Cijeli kalendar koji si možete spremiti na mobitel je na linku u opisu profila! 👆 #srednjahr #justsrednjathings #skolskikalendar #kalendar #skola #učenici #nastava #praznici #osnovna #srednja ♬ Happy Up Beat (Medium) – TimTaj