Pretraga

Sjećate se klinca iz ‘Stuarta malog’? Danas su mu u fokusu gluma i borilačke vještine, a izgleda neprepoznatljivo

A- A+

Jonathan Lipnicki svoj je filmski debi doživio sa samo 6 godina, u sportskoj drami ‘Jerry Maguire’ kao sin lika Dorothy Boyd, samohrane majke koju je tumačila Renée Zellweger. Par godina poslije, 1999. nastupa u filmu ‘Stuart Mali’ u kojemu je osvojio srca i hrvatskih gledatelja, a već 2002. sa svojih 12 godina snima i nastavak toga filma. No, za Jonathana su te uloge koje se ga učinile planetarno popularnim označavale početak teškog životnog razdoblja, o čemu je progovorio tek nedavno.

Screenshot iz filma ‘Stuart Mali’: YouTube

Lipnicki danas ima 27 godina, a od uloge u filmu ‘Stuart Mali’, igrao je uloge u brojnim manje poznatim filmovima i serijama. Nedavno je otkrio kako je upravo nakon uloge Georgea Littlea koja ga je planetarno proslavila, doživljavao verbalna zlostavljanja svojih školskih kolega. Zvali su ga raznim pogrdnim imenima, a ono što ga je kao klinca najviše smetalo, govorili su mu da nakon ‘Stuarta Malog’ više nikada neće dobiti niti jednu ulogu te kako je njegovoj karijeri kraj.

Izdvojeni članak

Najšarmantnija slatkica nekada je osvajala srca gledatelja, a danas za svoju dob izgleda zabrinjavajuće

– Bilo je i nastavnika koji su govorili da sam lijen, a kasnije se ispostavilo da patim od poteškoće pri učenju koja se naziva disgrafija, izjavio je glumac svojedobno.

Zbog svega toga, Jonathan je obolio od teške depresije i napadaje anksioznosti imao je gotovo svake večeri prije škole, a duševne poteškoće očitovale su se i fizičkima u obliku pojave ekcema, zbog kojega i danas prima terapiju liječnika. No, uspješno se oporavlja, a kako je prošloga tjedna objavio na svom Instagram profilu, za to je uvelike zaslužno bavljenje borilačkim vještinama.

– Čitav život izbjegavao sam životne prepreke. Svoje snove počeo sam loviti kada sam imao pet godina i padao sam puno češće no što sam uspijevao. Bavljenje borilačkim vještinama bilo je kao lijepilo koje me držalo na tom ringišpilu. Borit ću se da ostvarim svoje snove, a one koji sumnjaju neću slušati. Negativnost ću pretvoriti u gorivo za ostvarenje viših ciljeva, poručuje mladi glumac kojeg danas na ulici zasigurno ne biste uspjeli prepoznati.

https://www.instagram.com/p/BbPya7sghOr/?hl=hr&taken-by=jonathanlipnicki

https://www.instagram.com/p/BbV0YTag_So/?hl=hr&taken-by=jonathanlipnicki

https://www.instagram.com/p/BZo8F2hAc9R/?hl=hr&taken-by=jonathanlipnicki