Pretraga

Snima se film o tinejdžerima jednog od naših najvećih gradova, srednjoškolci pozvani na audiciju

A- A+

Udruga Filmaktiv pozvala je srednjoškolce iz Rijeke na audiciju za dokumentarni film pod nazivom Koga Briga. Film će pratiti odrastanje petero mladih te njihovu potragu za ulogom u društvu.

Filmaktiv poziva riječke srednjoškolce i srednjoškolke na audiciju za dokumentarni film ‘Koga briga|foto: Filmaktiv

Koga Briga je dugometražni dokumentarni film koji kroz dvije godine prati petero riječkih tinejdžera koji u burnom i nepredvidivom procesu odrastanja traže svoje mjesto i ulogu u društvu. Polazišna točka filma su stvarni problemi, ljudi i događaji u svijetu generacije Z, ispričani iz perspektive mladih protagonista. Oni se druže, zaljubljuju i odljubljuju, svađaju i mire, sanjaju i putuju. Oni proživljavaju brojne avanture kroz koje otkrivaju i analiziraju svijet i koje ih dovode korak bliže odrastanju, stoji u upisu ovog dokumentarca.

Udruga Filmaktiv zato je pozvala sve riječke srednjoškolce da se prijave na audiciju za film. Kako kažu, snimanje je previđeno u lipnju ove godine, a zainteresirani mladi za prvi krug audicije mogu se prijaviti slanjem videa naziva Prezime_audicija preko platforme WeTransfer na [email protected]g.

– Za prijavu na audiciju potrebno je poslati kratki video u trajanju do minute i pol u kojem se je potrebno predstaviti, predstaviti svoju obitelj i prijatelje i opisati svoj najveći problem. Filmaktiv će odabrane mlade pozvati na drugi krug audicije krajem svibnja, a početkom lipnja slijedi trodnevna radionica s redateljicom i dramaturginjom Oljom Lozicom i snimanje, poručuju iz Filmaktiva.

Rok za prijavu na prvi krug audicije je 10. svibnja 2021. godine, a projekt Koga briga sufinancira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).