Pretraga

Split trese gejmerska groznica, započeli finali Dota Pit i Counter Pit turnira

A- A+

Turniri koji okupljaju eSports profesionalnce u splitskoj su Spaladium Areni privukli i brojne gledatelje. Natjecanja u računalnim igrama, Dota Pit i Counter Pit turnir, privlače veliku pažnju jer predstavljaju prvo eSport natjecanje u Hrvatskoj koje ima međunarodni karakter, a sličan događaj organizatori planiraju u listopadu.

Facebook

Prvo eSport natjecanje u Hrvatskoj koje ima međunarodni karakter u tijeku je u splitskoj Spaladium Areni, a privuklo je i eSports profesionalce, kao i brojne fanove i gledatelje. Slični se događaji planiraju organizirati u budućnosti, a prvi već u listopadu.

Izdvojeni članak

Iza studija za izradu videoigara BINX stoji tim mladih i ambicioznih gamera

Splitski turniri okupljaju sveukupno šesnaest ekipa, koje dolaze iz svih krajeva svijeta, od internacionalnih timova do Korejaca, Australaca, Ukrajinaca, Rusa i Amerikanaca. 

– Nažalost nemamo natjecatelja iz Hrvatske. Imamo dva natjecatelja koji dolaze iz Srbije te jednog analitičara iz Srbije. Najpoznatiji natjecatelji Counter Strikea su Natus Vincere, Astralis, Envyus te Virtus Pro, dok Dota 2 sadrži timove koji pripadaju najboljim ekipama svijeta. Trenutni su Counter Strike favoriti Natus Vincere i Astralis, a što se tiče Dote 2 Team Evil Geniuses, Team OG the Team Secret, komentira jedna od organizatorica turnira Ivana Strikić. 

Do sada je prodano oko dvije tisuće ulaznica, no očekuje se povećana potražnja za vikend, a preko sto milijuna ljudi putem live streama trebalo bi pratiti događaj. Ovo je natjecanje za Split važan događaj, ali i prilika za daljnja natjecanja. 

– S obzirom da je cijeli projekt krenuo iz Splita, a i mi organizatori smo također rođeni ovdje, te poznavajući činjenicu da ovakav tip događaja nikad nije organiziran na Balkanu, bilo je logično da Split odaberemo kao lokaciju za naš prvi događaj, kaže Ivana. 

Ako sve bude išlo po planu, komentira Ivana, slični će događaji organizirati barem dva puta godišnje u predsezonskom periodu te u listopadu. 

– S obzirom na cijelu situaciju smatramo da smo putem našeg projekta promovirali kako Split, tako i Hrvatsku u najboljem svjetlu, dodaje Ivana. 

Sljedeći se takakv događaj planira već u listopadu ove godine, a pa bi Split mogao postati važna eSport destinacija, koja se prepoznaje u cijelome svijetu.