Pretraga

Spoiler alert: Zašto me je druga sezona Bridgertona toliko oduševila u odnosu na prvu?

A- A+

Kao što su nekada najgledanije serije bile one koje su se prikazivale na stranim televizijskim kanalima, tako su sada najpopularnije serije one koje gledamo na Netflixu. Velika prednost je ta što više ne moramo čekati da nešto ‘dođe’ kod nas, već čim se pojavi, i mi imamo pristup tome. Tako i drugoj sezoni hit serije Bridgerton.

Bridgerton, foto: screenshot YouTube

Htjeli vi to priznati ili ne, ova serija je apsolutni hit. Čak i da ne volite romantične drame smještene u vrijeme Jane Austen (kao što je slučaj sa mnom), ne možete reći da ova serija jednostavno nije odlična. Prošle godine nam je bilo jako stresno gledati stvari na koje nismo naviknuli, ali sada smo se već i u to uživjeli. Odličan primjer toga je i sama glazba – ove godine nam uopće nije bilo čudno gledati ih kako plešu quadrillu na hit Miley Cyrus.

Spoiler alert!

No, u cijeloj ovoj seriji – to je ono što je zapravo najmanje čudno. Ipak, danas se neću posvetiti tome zato što smo o tome već govorili prije godinu dana kada smo gledali prvu sezonu. Posvećujem se samo drugoj sezoni, i krećem od toga da ste gledali i prvu, i drugu. Mada, komotno ste mogli pogledati i samo drugu sezonu – niste puno propustili. Druga sezona je nedavno postavila novi rekord kao najgledanija Netflixova serija u prvih mjesec dana prikazivanja, i nije to ni za što.

Za razliku od prijašnje sezone u kojoj je glavni lik Daphne Bridgerton, koja je otprilike savršena djevojka u potrazi za savršenom ljubavi, ovaj put je u centru pažnje Anthony Bridgerton – najstariji brat koji je odustao od ljubavi i jednostavno je odlučio da se mora oženiti. Ima milijun i jedan zahtjev za svoju buduću ženu, a jedina stvar koja mu nije bitna jest ta da mu se djevojka svidi. Zaista šokantno, ali čovjek će se zaljubiti tako da neće znati što ga je snašlo.

Pronalazi savršenu djevojku, no ona ima stariju sestru (Kate) kojoj se on nikako ne sviđa i čini sve što može kako bi spriječila njihov brak. Ponovno šokantno, ali upravo se njih dvoje zaljubi i tu kreće prava drama. Sve skupa je dosta predvidljivo i s te strane na neki način dosadno, ali je serija zaista odlično napisana – ne možete ju prestati gledati. I kad dođete do posljednje epizode, bude vam žao što ste došli do kraja.

Izdvojeni članak
netflix otvoren na laptopu

Kako ne voljeti Netflix: 10 najboljih originalnih serija koje obožavamo

Iskre frcaju

Sto ljudi i sto ćudi, ali meni je ova druga sezona sedamsto milijuna puta bolja od prve. Za početak, nema milijun scena seksa koje su tu samo da bi se popunio prostor. No, nije nimalo manje napeta situacija – tenzije između Anthonyja i Kate su takve da vama doma dok gledate nije ugodno. Iskre frcaju na sve strane, a nikako da se više dogodi taj poljubac. Čovjek skoro oženi njezinu mlađu sestru, a zatim ih samo pogled oda i sve padne u vodu.

Upravo je kemija između dvoje glavnih glumaca (Jonathan Bailey i Simone Ashley) ta koja nosi cijelu priču dalje. Ako ste mislili da su Daphne i Simon savršen par… Samo pogledajte ovu sezonu i uvjerit ćete se da ipak nisu. Uz odličnu kemiju glumaca i njihov ‘zanimljiv’ odnos, ova sezona je oduševila i zato što smo puno toga saznali o ‘sporednim’ likovima. Iako, zanimljivo je to što se Simon nije uopće pojavio.

To se dogodilo zato što se glumac nije želio vratiti i koliko god su se pisci trudili popuniti tu prazninu s Daphne koja prepričava njihov odnos, definitivno se osjetilo da nešto ‘ne štima’. Zato me i oduševilo kada su Internetom počele kružiti glasine da se ipak vraća za treću sezonu. I da, dobro ste pročitali – trenutno se radi na trećoj, ali i četvrtoj sezoni. Nadam se samo da će nastaviti ići uzlaznom putanjom i oduševljavati.

Sve što ću reći jest – ljestvica je visoko postavljena!

*Komentar je stav autorice i ne odražava nužno stavove redakcije