Pretraga

Srušen rekord na Instagramu: Ovo je profil koji je najbrže prikupio milijun pratitelja

A- A+

Sir David Attenborough, 94-godišnji naturalist i dugogodišnji BBC-ev voditelj, u 2 ujutro na Instagram je postavio video o globalnom zatopljenju. U 6 sati i 44 minute, njegov je profil dosegao milijun pratitelja, čime je srušen Guinnessov rekord za najbrže dosegnuti milijun pratitelja na toj društvenoj mreži.

Sir David Attenborough
Foto: Screenshot Youtube; BBC

Prvi post Sir Davida, IGTV video o zabrinutosti zbog globalnog zagrijavanja, objavljen je u 2 sata ujutro, a njegov je profil dosegao milijun sljedbenika nešto više od četiri sata kasnije u 6:44. Sami video je stekao više od dva milijuna pregleda.

Srušio rekord Jennifer Aniston

– Društvene mreže nisu Davidovo područje, pa iako snima poruke samo za Instagram, poput ove, mi mu pomažemo u vođenju ovog profila, objasnili su Collin Butfield i Johnnie Hughes.

Izdvojeni članak
Instagram, mobitel

Instagram od danas izgleda potpuno drugačije, a velika novost stiže i na WhatsApp

Collin i Johnnie radili su sa Sir Davidom na A Life On Our Planet, nadolazećem Netflixovom dokumentarcu.

– Pojavljujem se na radiju i televiziji posljednjih 60 godina, ali ovo mie je prvi put na Instagramu, kaže Sir David u objavi pa nastavlja – kao što svi znamo, svijet je u nevolji. Kontinenti su u plamenu. Ledenjaci se tope. Koraljni grebeni umiru. Ribe nestaju iz naših oceana. Popis se nastavlja, ističe.

Prethodna rekorderka za ovu titulu bila je zvijezda ultrapopularne serije Prijatelji (Friends) Jennifer Aniston, koja se Instagramu pridružila 15. listopada 2019. i stekla milijun sljedbenika za pet sati i 16 minuta. Nogometaš David Beckham, papa Franjo te vojvoda i vojvotkinja od Sussexa također su bili rekorderi u ovoj kategoriji.

Drži još jedan rekord

Sir David Attenborough također drži rekord kao tv voditelj i naturalist s najdužom karijerom. Naime, na televiziji i radiju se pojavljuje već više od šezdeset godina, od samih početaka tzv. ‘novih medija’. Njegov debitantski nastup na ekranu bio je u emisiji Animal Disguises na BBC dječjoj televiziji 2. rujna 1953.

Nevjerojatno, ali on je i danas na našim ekranima. Više od 67 godina kasnije, radi na svojoj posljednjoj emisiji Extinction: The Facts koja se trenutno emitira na BBC-u.