Pretraga

Stari prostor škola pretvorila u moderan studio: Učenici sada mogu snimati svoje editorijale

A- A+

Zagrebačka Škola za modu i dizajn otvorila je svoj modni studio. Od starog prostora za tisak napravili su multimedijski prostor gdje će učenici snimati modne editorijale, konceptualizirati modne projekte te kreirati digitalni marketinški materijal. Na otvaranju učenici su modnom revijom predstavili svoje kolekcije, a nastupao je i školski bend.

Škola za modu i dizajn Zagreb otvorila je svoj modni studio. On se nalazi u prostoru gdje je nekada bio tisak, a škola je prepoznala važnost digitalnih medija u poslovanju i za učenike odlučila napraviti modni studio. U njemu će učenici snimati modne editorijale, stvarati modne projekte i kreirati digitalni marketinški materijal.

– Škola za modu i dizajn slijedi suvremene smjernice razvoja strukovnog obrazovanja te pokušava izvannastavnim aktivnostima i projektima uspješno odgovoriti trenutnim potrebama tržišta rada. S obzirom na to koja je važnost digitalnih medija u poslovanju, ideja je bila od jednog starog trošnog prostora za tisak dobiti multimedijalni prostor, rekla je na otvaranju studija ravnateljica škole Maja Dadić Žeravica.

Izdvojeni članak
revija varaždinskih srednjoškolaca

[FOTOGALERIJA] Srednjoškolci održali prvu reviju u županiji i pokazali svoje fenomenalne radove

Projekt je dijelom financiran iz sredstava za projekte izvannastavnih aktivnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja. Na otvaranju studija modne kolekcije Kotula za grad i Društveno angažirana moda predstavili su učenici manekenske grupe Škole za modu i dizajn te make-up učenica Obrtničke škole za osobne usluge. U modnom studiju bila je izložba Modne priče, također učenika i mentora Škole za modu i dizajn. Na otvorenju svirao je i pjevao školski bend, a domjenak su napravili učenici Srednje škole – Centar za odgoj i obrazovanje.