Pretraga

[FOTOGALERIJA] Srednjoškolci održali prvu reviju u županiji i pokazali svoje fenomenalne radove

A- A+

Učenici Srednje strukovne škole i učenici Elektrostrojarske škole Varaždin sudjelovali su na manifestaciji Čarobne ruke. Uz podršku frizera, kozmetičara i modnih dizajnera po prvi put su srednjoškolci održali reviju na kojoj su pokazali svoje radove. Cilj ovog događaja je da se potakne učenike iz Varaždinske županije da što više razvijaju svoju kreativnost i želju za daljnjim usavršavanjem.

revija varaždinskih srednjoškolaca

Revija varaždinskih srednjoškolaca | Foto: Krešimir Đurić/Varaždinske vijesti

Srednjoškolci iz dvije škole Varaždinske županije na prvoj modnoj reviji u sklopu manifestacije Čarobne ruke, u organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, Sekcije frizera i ostalih djelatnosti za uljepšavanje, održala u dvorani Hotela Turist, predstavili su svoje dizajnerske radove, prenose Varaždinske vijesti. Učenici Srednje strukovne škole i učenici Elektrostrojarske škole Varaždin su, uz podršku frizera, kozmetičara i modnih dizajnera, kreirali odjevne predmete za žene i muškarce, od haljina, odijela pa do torbica.

– I moja mama je bila obrtnica, frizerka, cijeli svoj radni vijek i znam kako je teško biti obrtnik, posebice danas u ovim izazovnim vremenima. Vaše su ruke zaista čarobne, posebice jer to što radite, radite s ljubavlju i zato što to volite. Raduje me da su mladi ljudi prepoznali svoju šansu upravo u obrtničkim zanimanjima i da na ovakvim manifestacijama imaju priliku pokazati svoju kreativnost i vještine, rekao je zamjenik gradonačelnika grada Varaždina, Miroslav Marković.

Cilj ove manifestacije je da se potakne učenice iz Varaždinske županije da više razvijaju svoju kreativnost, ali i želju za daljnjim usavršavanjem. Kako je izgledala revija i neki od učeničkih radova možete pogledati u fotogaleriji ispod.