Pretraga

Stripaški kružok: Mladi koji 24 sata crtaju stripove

A- A+

U sklopu programa splitskog Kluba Zona, u četvrtak, 11. siječnja ove godine, će se održati Stripaški kružok. U Chillton baru, s početkom u 20 sati, će se govoriti o mladim nadama splitske strip scene, a govornici su Josip Špika, Ante Ančić i Karla Drpić Granić.

Foto: Press

‘Devetom umjetnosti’ se u Hrvatskoj ne bave mnogi i nepravedno je marginalizirana, a da strip unatoč tome ima svoju budućnost pokazuju mladi koji i dalje čitaju i stvaraju stripove. Mlade nade splitske strip scene će idući četvrtak u Chillton baru zato govoriti o mogućnostima i prilikama za mlade, o ulozi 24-satnog crtanja stripa te o strip radionicama i druženjima.

Na Stripaškom kružoku će govoriti Josip Špika, Ante Ančić i Karla Drpić Granić. Josip Špika je organizator 24-satnog crtanja stripa u Školi likovnih umjetnosti, a Karla i Ante se nerijetko odriču sna kako bi crtali strip.

Izdvojeni članak

Za najveće kreativce: Osijek dobiva studij koji u Hrvatskoj nije postojao, a obožavat će ga ljubitelji stripa

Večer će voditi Danica Kliškić, zaljubljenica u ovu mladu umjetnost, a najavila je kako će se dotaknuti pitanja dokazuje li ova manifestacija upornost splitskih mladih crtača i potencijal splitske strip scene, što ih motivira i deprimira u stvaranju, te gdje i kako bruse svoj talent.