Pretraga

Student VERN-a danas u Riju očekuje utakmicu karijere

A- A+

Hrvatska košarkaška reprezentacija ovo je ljeto prošla put od otpisanih do ekipe zbog čijeg će četvrtfinala sa reprezentacijom Srbije večeras bdjeti pola zemlje. Među košarkašima je i Filip Krušlin, student VERN-a čiji je put do Rija bio teži nego što možete zamisliti.

foto: YouTube

Student preddiplomskog studija ekonomije na Vernu, košarkaš Cedevite i reprezentacije Filip Krušlin večeras bi mogao upisati prve minute na Olimpijskim igrama.

Iako je dio ekipe koja je senzacionalno osvojila kvalifikacijski turnir u Torinu a zatim u prvo mjesto u grupi u Riju, Krušlin se više istakao mahanjem ručnicima i emocionalnom podrškom s klupe nego igrom na parketu. Bez obzira na neigranje, Krušlin je važan dio ekipe koja se za razliku od mnogih dosadašnjih generacija diči odličnom kemijom. 

Iako ne igra, sama činjenica da je dio olimpijske ekspedicije velik je uspjeh za mladog Vernovca.

– Sve se nakupilo. Moja karijera, realno, bila je prožeta s više ružnih, nego lijepih stvari. Imao sam stravične ozljede, kad sam igrao za Split, pokidao sam sve ligamente na gležnju, a pukla mi je fibula. Onda sam se borio sa stres-frakturom, morao na još jednu operaciju. Tek sam posljednju sezonu odigrao bez i jedne ozljede otkako sam završio juniorski staž, ispričao je Krušlin Sportskim novostima. 

Iako to od ove reprezentacije, a još manje od Krušlina, nitko nije očekivao, Hrvatska se trenutno nalazi na dvije pobjede od druge košarkaške medalje na Olimpijskim igrama.