Pretraga

Studenti u domu mogu ostati i preko ljeta: SC objavio kako se prijaviti, stanarina je značajno poskupjela

A- A+

Studenti koji stanuju u studentskim domovima u Zagrebu, moraju se iseliti do 15. srpnja, kada mnogima završavaju ljetni ispitni rokovi. No, oni koji ipak moraju ili žele ostati u domu preko ljeta, to mogu učiniti uz nešto višu stanarinu koja je značajno poskupila od prošle godine.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Studentski centar u Zagrebu objavio je da studenti mogu koristiti ljetni smještaj u SD ‘Stjepan Radić’ od 16. srpnja do 31. kolovoza 2022. godine.

Stanarina poskupila 400 kuna

Oni koji žele iskoristiti tu mogućnost, trebaju se prijaviti u upravi studentskog doma u kojem su smješteni do 1. srpnja 2022. godine.

– Studenti koji trenutno nisu u studentskom domu, a žele koristiti ljetni smještaj, mogu se prijaviti u Poslovnici za smještaj (Savska cesta 25, u radnom vremenu sa strankama: pon. – pet., od 8 do 15h) do 1. srpnja 2022. godine. Prijave se primaju i putem e-mail adrese: [email protected]. Potrebno je poslati: ime, prezime, datum rođenja, OIB i broj mobitela, kažu iz SC-a Zagreb.

Prethodnih je godina stanarina za ljetni smještaj iznosila 900 kuna, no ona je od ove godine značajno porasla. Studenti će tako trebati platiti čak 1.300 kuna, a uz to se treba uzeti u obzir da preko ljeta ne rade menze.

Izdvojeni članak

Je li se situacija u domovima poboljšala nakon dolaska novih članova domskih odbora? ‘Mislim da bi se trebali aktivirati’

Moguće korištenje produženog smještaja

Oni studenti koji ipak imaju akademske obaveze nakon 15. srpnja, mogu koristiti i produženi smještaj, koji je također doživio povećanje cijene. Naime, cijena za jednu noć prethodno je iznosila 20 kuna, dok sad iznosi 30.

– Studenti koji imaju studijske obaveze na fakultetu iza 15. srpnja 2022., uz predočenje potvrde s fakulteta mogu koristiti pravo na produženi smještaj. Cijena navedenog smještaja iznosi 30,00 kuna/noć. Potvrdu za ostvarivanje prava na produženi smještaj, potrebno je dostaviti u Poslovnicu za smještaj, stoji u priopćenju SC-a.

Osim toga, SC napominje da je domski internet dostupan u vrijeme korištenja ljetnog smještaja, a napominju i da studenti koji su ostvarili pravo na smještaj mogu useliti isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu.

Iznimno, studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja.