Pretraga

[Studentska patrola] Nova ‘stara’ menza na PMF-u

A- A+

Odlazak u menzu je neizostavan dan svakog studenta, no nekada to zna biti zeznuto. Zbog predavanja i nespretnih rasporeda, ako nemate menzu na faksu (ili u blizini faksa), teško da ćete moći preživjeti dan bez posjete pekari. Nedavno su tu noćnu moru živjeli i pmfovci, no na njihovu sreću, nakon preuređivanja, dobili su novu menzu, bolju nego ikada! Ili?

Posljednju patrolu smo imali u novootvorenoj menzi TTF-a i nije najbolje prošlo, stoga sam se zaista nadala da će posjet PMF-ovom Zvomatu biti nešto što će me oduševiti. Je li se to ostvarilo? Pa i nije baš.

Izdvojeni članak

[Studentska patrola] Ručali smo u najnovijoj zagrebačkoj menzi: Nije baš dobro prošlo

Nekada davno sam i sama bila studentica PMF-a i sjećam se koliko smo izbjegavali odlazak u menzu. Jednostavno smo znali da je ponuda gotovo pa nikakva, a i hrana koja je tamo, nije bila nešto najbolje. Sjećam se da smo jednom prijateljica i ja došle otprilike sat i pol prije zatvaranja menze, no hrane nije bilo. Uzele smo jedino što je bilo na raspolaganju, nekakav odrezak i pomfrit, te nas je to došlo preko 12 kuna po glavi, što je za ručak u menzi zaista puno. Da stvar bude gora, hrana je bila užasna, dok smo pokušavale izrezati odrezak, u potpunosti smo iskrivile pribor za jelo…

Stoga, kada sam vidjela da se menza na PMF-u preuređuje, zaista sam se razveselila za sve ljude koji su još tamo te one koji dolaze. Kada imate dobru menzu, jednostavno je život ljepši. Preživjeti dan na faksu je dovoljno teško i kada ste siti, kamoli kada ste gladni i samo razmišljate o najbližoj pekari.

Sve ostaje isto

Nažalost, već i prije samog dolaska u menzu, čula sam da se nije puno toga promijenilo. Ofarbani zidovi, nove sjedalice i stolovi te ljepši ambijent jednostavno nisu dovoljni kako bi se okus hrane popravio.

Iako menza nije premala (niti prevelika), red je bio dosta dugačak i spor, pa smo mi čekali u redu preko dvadeset minuta, cijelo vrijeme u panici i strahu hoće li biti hrane dok mi dođemo na red. Hrane je bilo i to smo čak bili poprilično zadovoljni s ponudom – bilo je par opcija na izboru (gdje sam ja pronašla njoke i bečki odrezak) te nekoliko verzija menija (gdje smo odabrali vegetarijanski meni).

Ono što sam uvijek voljela kod menze na PMF-u jest što su imali najbolju ponudu slatkiša i iskreno, pobojala sam se da to možda neće biti tako s dolaskom nove menze, no sve je ostalo isto, pa sam nakon ručka mogla uživati u finom kroasanu s čokoladom, za samo 2.50 kn.

Ugodan ambijent

Moram pohvaliti one sjedalice s početka priče, zaista su vrlo udobne, stolovi su dobre visine, a sve skupa izgleda vrlo uredno, čisto i pristojno. Također nismo imali problema s pronalaskom mjesta za sjediti, čak smo mogli birati gdje bismo sjeli, bilo je dovoljno mjesta za svih, pa i za one koji su tek dolazili.

Kada smo počeli jesti, tu je uslijedio problem i odmah mi je bilo jasno da se PMF nikada neće proslaviti s dobrom menzom, kako je slučaj s nekim fakultetima.

Moj bečki je bio solidan, ali su zato njoki bili ne toliko dobri. U isto vrijeme su bili užasno suhi i slijepljeni, ali i puni ulja. Nisam sigurna kako je to uopće izvedivo, ali eto, Zvomatu je uspjelo i to. Ono čemu ne mogu nikako prigovoriti jest kroasan, ali to smo nekako i očekivali zar ne?

Vegetarijanski meni je s druge strane bio potpuno hladan, pa i ako je možda bilo dobrog okusa, dok je došlo do nas, to više nije bio slučaj. Slijepljena riža koja se praktički može rezati je oduvijek bila zaštitni znak menze PMF-a, a čini se kako to nisu odlučili mijenjati.

Kada sve zbrojimo i oduzmemo (kužite? Zbog PMF-a…), ova menza nas nije oduševila, no nije niti najgora koju smo ikada posjetili. Hrana nije bila vrhunac života, no bilo je jestivo. Veliki plus je što sve izgleda odlično, no dugo čekanje je nešto što nikako nije zgodno kada ciljate otići do menze u kratkoj pauzi koju imate.

Konačan sud

Prekrasno bi bilo kada bismo naš sud mogli pretočiti u brojeve, a upravo to ćemo i napraviti u našoj rubrici, konačan sud:

  • čekanje: 2.5/5 (došli smo u udarno vrijeme)
  • raznolikost izbora: 4.5/5
  • porcije: 2.5/5 (moglo je to i bolje…)
  • ljubaznost teta: 4/5 (uspjeli smo uvaliti teti na blagajni 100 kn)
  • instagramičnost jela: 4.5/5 (možda najinstagramičnije mjesto na Studentskoj patroli do sada!)
  • okus: 3/5 (hladna hrana ne može biti dobra)
  • čistoća menze: 5/5

Nadam se da ne ovisite o ovoj menzi, zato što nisam baš sigurna koliko ćete se držati dalje od pekara… A možda i hoćete, svi smo mi različiti, svatko ima nešto što voli jesti, a što ne. U našem videu, saznajte što su nam rekle vase kolege!