Pretraga

Studentske grupe ‘Dnevna doza prosječnog…’ preplavile Facebook

A- A+

U posljednje je vrijeme na najpopularnijoj društvenoj mreži zavladao trend studentskih grupa Dnevna doza prosječnog –  FER-ovca, FOI-evca, FPZG-ovca i sličnog. Na ovim stranicama tematiziraju se predrasude, ali i istinite teze o studentima pojedinog fakulteta, najčešće uz jedan humorističan pristup. U galeriji ćemo izdvojiti neke zanimljive dosjetke najpopularnijih Facebook grupa ovakvog tipa.

Svako malo na Facebooku zavlada određeni trend, kojemu se kao korisnik možda i možete oduprijeti, ali njegova sveprisutnost ipak će vas se na kraju, barem pasivno ticati. Tako se u posljednje vrijeme pojavila prava poplava studentskih grupa ‘Dnevna doza prosječnog…’, na koju je malo koji fakultet ostao imun.

Izdvojeni članak

Otkrijte kako izgleda i o čemu razmišlja ‘prosječni FER-ovac’

Najviše fanova ‘Dnevna doza prosječnog FFZGovca’

Treba naglasiti, da su Facebook grupe predznaka ‘dnevna doza prosječnog…’ obuhvatile i druge društvene skupine, no one studentske su se razmnožile poput gljiva poslije kiše.

Prema broju lajkova, najdalje je dogurala ‘Dnevna doza prosječnog FFZG-ovca’ koja ima preko 3 600 fanova.

‘Pao na zadnjem roku – nema beda ima još dva dekanska’, ‘nema slobodnog mjesta u knjižnici – pravi se da traži knjigu, dok vreba mjesto iz prikrajka’, ‘završio faks prije 10 godina, još uvijek cijeli dan visi u KSFF-u. To su samo neke od objava, koje se mogu pronaći na toj popularnoj Facebook grupi.

Druga po broju fanova je ‘Dnevna doza prosječnog FOI-evca’, koja je stigla do gotovo 2000 tisuće fanova, dok su u domeni do tisuću pratitelja, istovjetne grupe za FPZG i EFZG.

Studenti pojedinih fakulteta su se odlučili za verziju grupe ‘Prosječni…’ poput FER-ovaca o kojima smo već pisali ili TVZ-ovaca, koji imaju na svojoj inačici više od 1 100 fanova.

Izdvojeni članak

[INTERVJU] Prosječni miočanin otkriva zašto ima četiri iz tjelesnog i što radi preko ljeta

Srbijanske verzije bez premca u broju fanova

Kako to obično biva, popularni Facebook trend koji obuhvati neku od zemalja u jezičnom području koje razumijemo, ‘virus’ se raširi i u ostalima.

Slično je i s ‘dnevnom dozom prosječnog…’, koja je obuhvatila BiH, ali i Srbiju, čije verzije grupa prednjače u popularnosti.

Spomenimo samo ‘Dnevnu dozu prosečnog studenta’, koja je uspjela dosegnuti preko 106 tisuća fanova, a i inačica za nastavno osoblje, daleko je dogurala.

Tako ‘Dnevna doza prosečnog profesora’ ima skoro 45 tisuća pratitelja.