Pretraga

Studentski posao konobara krene pod zlu kada trebaš loviti – miševe: ‘Tada je kap prelila čašu’

A- A+

U posljednjoj epizodi redakcijskog podcasta naši novinari Ramona, Duje i Hrvoje prisjetili su se svojih učeničkih i studentskih poslova. Tako je Hrvoje svoj prvi studentski posao obavljao kao konobar, a posao pamti po tome što je morao loviti miša. Ubrzo nakon toga rekao je zbogom konobarskoj karijeri.

Konobar | Flickr; Lennart Tange

U novoj epizodi redakcijskog podcasta naši novinari Ramona, Duje i Hrvoje prisjetili su se svojih učeničkih i studentskih poslova. Tako je Hrvoje opisao i svoj studentski posao konobara. Oduvijek je želio probati taj posao pa je ljeto nakon mature bilo idealno za to.

– Već na početku je sve krenulo loše jer sam došao na krivu lokaciju. Kad su me pitali jesam li učeni konobar jedino što sam mogao reći je da nemam apsolutno nikakvog iskustva. Išlo mi je čak okej, znali su me i pohvaliti, no kap je prelila čašu kada sam morao loviti miša koji se našao u prostoru radnog mjesta. Nakon toga ubrzo sam završio s tim poslom, podijelio je Hrvoje u podcastu.

@srednja_hr Kakva ste vi iskustva imali na sezonskim poslovima? Nadamo se da niste imali susrete s miševima 🐭 … #srednja #srednjahr #podcast #miševi #konobarskizivot #studentskiposao #fyp #foryoupa ♬ original sound – srednja_hr

Hrvoja je posebno razljutilo što mu je kasnije čistačica rekla da se miša trebao ‘riješiti’ na neki drugi način. Što je još o svom studentskom poslu konobara rekao Hrvoje, zašto je Ramona nakon dva tjedna odustala od rada u korisničkoj podršci i kako je Duje odgovorio svom šefu na učeničkom poslu kada mu je rekao da treba nešto zavariti, pogledajte u podcastu ispod ili na Spotifyu.