Pretraga

Terraneo: Pokažite ekološku osviještenost i osvojite upad

A- A+

Glazbeni festival Terraneo ove godine drugi puta zaredom organizira natječaj pod nazivom ‘Reciklirajmo!’. Ideja je okupiti fotografe, umjetnike i grafičke dizajnere kako bi preko plakata iskazali svoju ekološku poruku na ovu ekološku temu. Natječaj je nagradnog tipa, stoga će 15 najboljih radova biti izloženo u centru Šibenika i na samom festivalu, dok će autori radova imati besplatan upad na festival.

Jedan od najpoznatijih glazbenih festivala na hrvatskoj obali, Terraneo, bavi se i ekološkim angažmanom. Tako su organizirali eko – art natječaj i izložbu plakata pod nazivom ‘Reciklirajmo!’, a bavit će se aktualnom ekološkom problematikom. Cilj je osvijestiti sve polaznike natječaja koliko je zaparvo bitno reciklirati i to unutar vlastitog doma.

Tako je organizacija festivala ove godine pozvala sve dizajnere, grafičare i fotografe iz regije da se uključe u kreativni natječaj. Ono što bi sudionici trebali jest na temu reciklaže poslati svoje viđenje te teme kroz format plakata za čiju izradu mogu koristiti fotografije, ilustracije ili pak grafički dizajn.

 Plakati bi trebali komunicirati globalni problem gomilanja otpada te hitne potrebe za njegovom kontrolom. Upravo je recikliranje jedan od glavnih instrumenata za ostvarenje tog cilja. Obzirom da će 15 najboljih radova biti otisnuto u formatu 200: 150 centimetara, ali i dva tjedna izloženo u centru Šibenika te na festivalu – kod gledatelja će se pokušati razviti ekološki odgovorno ponašanje. Ono što zasigurno nedostaje društvu jest svijest svakog pojedinca da stvori naviku recikliranja u svakodnevnom životu. Upravo time se ova radionica bavi.

Izdvojeni članak

Terraneo festival potvrdio nastupe novih izvođača

Kreatori najboljih radova će također osvojiti besplatne ulaznice za festival te festivalske majice. Izvan te konkurencije, ali na zadanu temu, šest radova će biti nešto posebnijeg tipa. Njih će izraditi polaznici vrtića i osnovnih škola Šibenika, a radovi će također biti izloženi na festivalu. 

Natječaj traje od do 07. srpnja 2013. a radovi se (u zadanom formatu) šalju elektronskim putem na e-mail adresu [email protected]

Nakon završetka natječaja, stručni žiri će odabrati pobjednike te ih kontaktirati s uputama za slanje priprema za tisak odabranih radova.

Sve detalje i pravila natječaja „Reciklirajmo!“ mogu se pronaći na službenoj stranici festivala – www.terraneofestival.com