Pretraga

Tinejdžerica (17) iz Đakova glazbenim obradama osvojila YouTube

A- A+

Iva Ćurić je 17-godišnja glazbenica iz Đakova, koja je svojim obradama popularnih hitova stekla veliku popularnost. Osobito se ističe cover pjesme ‘Ljubavi moja’ srpskog benda Elitni odredi. Ivina senzualna verzija spomenutog hita dosegla je vrtoglavih milijun i 800 tisuća pogleda na YouTubeu. Upoznajte ovu darovitu glazbenicu, inače učenicu Ekonomske škole ‘Braća Radić’ u Đakovu.

Privatna arhiva Ćurić Iva

Mlada glazbenica iz Đakova Iva Ćurić krenula je krupnim stopama u osvajanje scene, budući da za njene obrade popularnih pjesama postoji ogroman interes, već i van granica Hrvatske. Naime, ova 17-godišnjakinja tek dvije godine svira gitaru, ali je uspjela doći do toga da njena izvedba bude pregledana preko milijun i 800 tisuća puta na YouTubeu. Kakvi su joj interesi, daje li već autograme te kako je počela s bavljenjem glazbom otkriva nam sama.

Izdvojeni članak

Mlada pjevačica (18) iz Zagreba zaraznim hitom krenula u osvajanje glazbene scene

Već u školi dijeli autograme

Učenica Ekonomske škole ‘Braća Radić’ u Đakovu, nije pohađala glazbenu školu, ali je svejedno u samo dvije godine dosegla razinu sviranja, koja plijeni pozornost.

– Vidjela sam od jedne prijateljice kako svira gitaru pa sam ju pitala gdje je naučila svirati. Ona mi je rekla da je sama počela pa sam i ja odlučila probati i eto uspjelo je, govori nam Iva.

Nerado govori o bilo čemu što ima veze s njenom popularnošću, ali je napomenula da je već podijelila nekoliko autograma u školi te se fotografirala s par fanova u gradu. Međutim ne poznaju Ivu samo u Đakovu.

– Prošle godine kada sam bila na moru kod prijateljice dvije su me cure prepoznale i pitale da se slikaju sa mnom. Bilo mi je malo smiješno jer nisam navikla na takvu pozornost. Ali je jako lijep osjećaj, sramežljivo objašnjava 17-godišnjakinja.

Izdvojeni članak

Nadareni hrvatski bend se probio na američke radio postaje

Počela je ‘sebi za dušu’, ali glazba kao poziv ne bi joj bio odbojan

Kako smo naglasili neke njene obrade dosegle su veliku gledanost na YouTubeu. Ističe se cover pjesme ‘Ljubavi moja’ srpske grupe Elitni odredi s preko milijun i 800 tisuća pogleda. Iva je obradila od istog benda i hit ‘Ne koči’, koji je u njenom neobičnom aranžmanu tik do 900 tisuća pregleda. Pitali smo ju ima li namjeru uskoro i neke autorske pjesme objaviti.

– Inače volim pisati pjesme, ali nisam ih nikada uglazbila. Voljela bih jednom pokušati te vidjeti reakcije i je li se ljudima sviđa moj rad. No za sada planiram napraviti još nekoliko covera pa ćemo dalje vidjeti, govori Iva.

Mada ide u ekonomsku školu, nije baš da bi voljela u životu sjediti u uredu i pripremati financijska izvješća.

– Ne vidim se za nekim radnim stolom, gdje buljim u kompjuter osam sati i radim nešto čisto zato što se to očekuje od mene. Počela sam pjevati ‘sebi za dušu’, ali svakako da bih željela se nastaviti s time baviti. Doduše, nikada ne znaš gdje će te život odvesti, ali uvijek kažem da bi radije bila neuspješna u onome što volim nego uspješna u onome u čemu se baš i ne vidim, planove i želje iskazuje mlada glazbenica.

Izdvojeni članak

Nadareni bend stvara glazbu koja je doslovno ‘koktel žanrova’

Već je nastupala i u dvorani Vatroslava Lisinskog

Mada u njenim obradama prevladavaju domaće pjesme, njene slušateljske preferencije nešto su drugačije.

– Većinom slušam stranu glazbu. Jako volim Arctic Monkeys-e , Snow Patrol, Coldplay, RHCP, ali volim biti otvorena prema svakoj vrsti glazbe jer se uvijek nađe nešto kvalitetno ili nešto što ti se svidi, govori Iva Ćurić.

Do sada je mlada glazbenica imala i nekoliko značajnih nastupa.

– Kod nas je u Đakovu bilo natjecanje ‘Zlatni glas Đakova’ pa sam tamo sudjelovala, a prije nekoliko godina sam sudjelovala i na jednom festivalu. Nešto kao zbor Hrvatske, gdje su došle djevojke iz cijele države pa smo formirali zbor. Nastup smo imale u dvorani Vatroslava Lisinskog, zaključuje 17-godišnjakinja.