Pretraga

Turistkinja dobila kaznu za konzumaciju alkohola na javnom mjestu, upozorila ostale: ‘Čuvajte se ekipa’

A- A+

Po Splitu su postavljene table koje upozoravaju turiste da se, među ostalom, kažnjava konzumacija alkohola na javnom mjestu te da se tako može zaraditi kazna i do 300 eura. Jedna turistkinja to nije poslušala i na TikToku je objavila video kako maše kaznom govoreći da joj je vruće.

Foto: Unsplash

Društvene mreže prepune su videa razuzdanih turista koji na javnom mjestu piju alkohol i rade stvari od kojima se ‘lokalcima’ nerijetko diže i želudac. Grad je zbog toga postavio table koje upozoravaju turiste da se u gradu ponašaju odgovorno. Uz razna pravila, napisano je kako je i konzumiranje alkohola u javnosti zabranjeno te da su za to predviđene kazne do 300 eura.

Jedna turistkinja nije poslušala ta pravila i zaradila je kaznu od 150 eura. To je podijelila na TikToku, objavivši video u kojem maše kaznom govoreći da joj je vruće.

– To je kazna od 150 eura za konzumiranje alkohola na ulici u Hrvatskoj. Čuvajte se ekipa, pravila su se promijenila, govori turistkinja u videu.

@splitboatparty

Read it n weep #fyp #foryou #split #croatia #boatparty #europesummer tiktok we are 24 year old trained professionals in swimsuits

♬ original sound – Split Boat Party

Video je u kratko vrijeme dobio gotovo 700.000 pregleda i preko 60.000 lajkova. U komentarima se javljaju mnogi Hrvati koji su zadovoljni što se nešto poduzelo protiv razuzdanih turista na ulicama Splita.

– Trebaš biti divlja da dobiješ kaznu, stoga mi je drago da jesi. To se konačno počelo događati i presretna sam što je, napisala je jedna Hrvatica u komentarima.