Pretraga

U Hollywoodu kriza: Nestašica mladih i profitabilnih glumaca

A- A+

Nekada je bilo dovoljno pogledati ime glumca koji tumači glavnu ulogu u nekom filmu da bi svi pohrlili u kina znajući da se radi o kvalitetnom naslovu. Točnije, postojali su brojni mladi i jako profitabilni glumci, kojih trenutno u Hollywoodu manjka. Kad uočite da su Tom Cruise, Brad Pitt ili Robert Downey Jr. prešli 40. godinu, postat će vam jasno da filmska industrija stoji na vrlo klimavim nogama.

U posljednjih nekoliko godina filmaši su zapazili kako je sve manji broj filmskih zvijezda zbog kojih naslovi u kojima tumače glavne uloge zarađuju ogromne količine novaca. U Hollywoodu je zbog toga velika nestašica profitabilnih mladih glumaca, što brine sve u filmskoj industriji.

Izdvojeni članak

Glumci koji uspješno prkose godinama: U 40-ima bolji nego prije

Prije su glumci držali film

– Filmske zvijezde više ne nose filmove. Ja sam odrastao prateći filmske zvijezde, odlazio sam u kino zbog toga što sam prvi htio vidjeti novi film Toma Cruisea. Mislim da se to danas jako promijenilo zbog toga što je danas najbitnije intelektualno vlasništvo i ideja, izjavio je jednom prilikom holivudski redatelj i producent Brett Ratner.

Uzmete li u obzir činjenicu da su Brad Pitt, Tom Cruise, Leonardo DiCaprio ili, pak, Robert Downey Jr. prešli 40. godinu, postat će vam jasno zašto je filmska industrija na klimavim nogama. Kako su novinari BBC-a zaključili, nekada je glavni glumac garantirao veliki uspjeh na kinoblagajnama i onda kada film nije bio dobar. No takvih mlađahnih i profitabilnih glumaca danas ima jako malo, ili skoro nikakao.

Izdvojeni članak

Poznati glumci koje ste jedva prepoznali u filmovima

Mlade nade koje mogu poboljšati situaciju

Trenutno se kao mladi glumci u koje se polažu nade da će spasiti Hollywood spominju Channing Tatum, Ryan Gosling i Charlie Hunnam. Međutim, nestašicu filmskih zvijezda neki stručnjaci objašnjavaju time što se filmski studiji previše koncentriraju na izgled glumaca, a premalo na karizmu i sami talent onih koje angažiraju.

– Istraživanje pokazuje da publicisti, agenti i šefovi studija uvijek pretjeruju kad je u pitanju utjecaj zvijezda na uspjeh holivudskih filmova. Ako pomno analizirate različite faktore koji su bitni za uspjeh filma, vidjet ćete da takozvani najprofitabilniji glumci također imaju puno promašaja i loših filmova, samo se o tome ne piše, mišljenje je publicista Tobyja Millera.