Pretraga

Umrli prije tridesete: Glumci koji su nas prerano napustili

A- A+

Većina ljudi koja prati filmove ima svoje omiljene glumce. Zbog njih pogledamo sve filmove u kojima su glumili, a način na koji se užive u ulogu nas jednostavno osvoji. Obično ti isti glumci odlično izgledaju, pa nije ni čudo da se oko njih stvara medijska prašina. Međutim zna se dogoditi da ti isti glumci prerano napuste ovaj svijet i nikad ne ostave onakav utjecaj na filmsku industriju koji su mogli da su malo duže poživjeli.

U nastavku vam donosimo nekoliko glumaca koji su umrli prije nego su navršili 30 godina i tako ostavili filmsku industriju bez svog odličnog talenta, a mnogi će ih se zauvijek sjećati.

James Dean, 24 godine

Filmovi po kojima je poznat: East of Eden, Rebel without a cause, Giant

Smrt koja je potresla cijeli Hollywood i napravila od njega pravu legendu je upravo ona Jamesa Deana. Umro je šezdestih godina kad je u svom trkaćem Porsheu 550 išao na jedan nastup, a u susret mu je vozio srednjoškolac Donald Turnupseed u Fordu. Auto srednjoškolca je udario u jednu stranu Deanovog auta i tako mu je pukao vrat i zdrobila se cijela lijeva strana tijela.

Nakon toga mu više nije bilo pomoći. No i današanje generacije znaju tko je bio James Dean, a njega je, kako to obično biva, najviše proslavila vlastita tragična smrt.

River Phoenix, 23 godine

Filmovi po kojima je poznat: Stand by me, My own private Idaho

Ovaj mladić nije bio samo glumac, već se bavio glazbom i fenomenalno svirao gitaru. Često puta je među krugom svojih prijatelja bio poznatiji po strasti za glazbom nego glumom.

Bio je aktivist PETA-e još 1992. , a borio se za prava životinja, ekološku osviještenost i veća politička prava ljudi.
Međutim nesretno je poginuo 1993. godine u Los Angelesu i to zbog predoziranja. U javnosti je to izazvalo velik šok jer je i sam uvijek govorio da je ‘čist’ i da se ne drogira, međutim upravo mu je droga odnijela život.

Brandon Lee, 28 godina

Filmovi po kojima je poznat: The Crow, Showdown in Little Tokyo

Glumac koji je fenomenalno počeo svoju karijeru ulogom u Showdown in Little Tokyo prerano je napustio ovaj svijet. Međutim njegova smrt je daleko najbizarnija. Ovaj glumac inače je sin slavnog Bruce Leeja, a je umro pred kraj snimanja filma The Crow, odnosno Vrane, 1993. godine.

U tom filmu je glumio glavnu ulogu, a pištolj koji je na sceni trebao biti korišten nije bio provjeren, pa je tako zaostali metak u cijevi u kombinaciji sa slijepim metkom pogodio Brandona u trbuh i prošao do kralježnice. Spasa mu više nije bilo.

Heath Ledger, 28 godina

Filmovi po kojima je poznat: 10 things I hate about you, Brokeback Mountain, Candy, The dark knight

Ovaj glumac je bio na vrhuncu svoje karijere, a najviše ga je proslavila drama u kojoj glumi homoseksualca, Brokeback Mountain. Nakon toga cijeli ga je svijet upamtio po odličnoj ulozi Jokera u Nolanovom The dark knightu. Za tu ulogu je i dobio Oscara, doduše već tad je bio mrtav.

Navodno je upravo uloga Jokera zbog koje nije spavao i koja je dovodila do raznih promjena raspoloženja kod glumca dovela do njegovog kaotičnog psihičkog stanja. Iako su to sve medijske glasine, činjenca je da je Ledger umro od predoziranja.