Pretraga

Uvodi se mjesečna pretplata za Instagram i Facebook: Evo koliko će koštati

A- A+

Mark Zuckerberg, izvršni direktor Mete, najavio je da na Instagram i Facebook stiže pretplata Meta Verified, koja će korisnicima dati značku za verifikaciju, povećanu vidljivost na platformama, prioritetnu korisničku podršku i još mnogo toga. Pretplata će koštati 11,99 dolara za korisnike na webu te 14,99 dolara za one na mobitelima.

Instagram na mobitelu

Foto: Unsplash

Izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg, objavio je da se na Instagramu i Facebooku uvodi Meta Verified pretplatu, koja će koštati 11,99 dolara mjesečno za korisnike na webu te 14,99 dolara za one koji koriste društvene mreže na mobitelu.

Povećavanje autentičnosti

Pretplata će omogućiti korisnicima da dobiju značku za verifikaciju, povećanu vidljivost na platformama, prioritetnu korisničku podršku i još mnogo toga. Na Meta Verified prvo se mogu pretplatiti korisnici u Australiji i Novom Zelandu, a uskoro će stići u više zemalja, prenosi The Verge.

– Ovaj tjedan započinjemo s uvođenjem Meta Verified pretplate koja vam omogućuje da potvrdite svoj profil službenom osobnom iskaznicom, dobijete plavu značku, dodatnu zaštitu od lažnog predstavljanja te izravan pristup korisničkoj podršci. Ova nova značajka povećava autentičnost i sigurnost u našim uslugama, objašnjava Zuckerberg.

Izdvojeni članak
mobitel notes

Od sada i na Instagramu možete pisati statuse: ‘Ljudima se sviđa lagan i jednostavan način dijeljenja misli’

Dodatne pogodnosti

Za pretplatu Meta Verified, potrebno je imati više od 18 godina te poslati službenu osobnu iskaznicu koja odgovara imenu i fotografiju na Facebooku ili Instagramu. Pretplatnici će, također, dobiti specijalne naljepnice za Stories i Reels te će dobiti 100 digitalnih zvjezdica koje mogu iskoristiti za davanje ‘bakše’ onima koji streamaju uživo na Facebooku i Instagramu.

Iz Mete napominju da se tvrtke trenutno ne mogu pretplatiti na Meta Verified te da pretplatnici ne mogu promijeniti svoje ime profila, nadimak, datum rođenja i profilnu sliku. Za to, naime, trebaju ponovno proći kroz proces verifikacije.

– Dugoročno gledano, želimo izgraditi ponudu pretplate koja je vrijedna svima, uključujući kreatorima, tvrtki i našoj zajednici općenito, napominju iz Mete.

Podsjećamo da su se naši novinari Marko, Duje Matej dotaknuli pretplata u devetoj epizodi Redakcija Podcasta. Inače, srednja.hr je početkom ove školske godine uvela pretplatu koja je ponešto drugačija od onoga što se nudi na domaćem medijskom tržištu. Više o tome, a i općenito pretplatama, možete saznati u videozapisu na poveznici ispod.