Pretraga

Velike promjene na Facebooku: Umjesto ‘dislike’ dio korisnika dobio ‘downvote’ opciju

A- A+

Jedna od najiščekivanijih opcija o kojoj se šuška otkada Facebook postoji je mogućnost ‘dislajkanja’ sadržaja, suprotna od oznake ‘sviđa mi se’. Ta opcija nikada nije uvedena, ali uskoro bi korisnicima mogla postati dostupna slična. Naime, dio korisnika na kojima se provodi testiranje, dobio je mogućnost ‘downvoteanja’ komentara.

foto: pixabay

Komentare koji vam se do sada nisu sviđali na Facebooku ste mogli prijaviti. No, uskoro biste mogli dobiti opciju ‘downvoteanja’ takvog sadržaja.

Izdvojeni članak

Dio korisnika Instagrama dobio novu značajku koja pokazuje imate li ‘stalkere’ na toj društvenoj mreži

Naime, na dijelu korisnika Facebook već testira tu novu značajku koja bi, pribojavaju se mnogi, mogla osnažiti cenzuru na toj društvenoj mreži. Naime, klikom na opciju ‘downvote’ pojavljuju se nove opcije, pa tako komentar možete označiti kao ‘uvredljiv’, ‘zavaravajući’ ili ‘van teme’.

To bi Facebooku trebalo koristiti je li komentar samo nepoželjan, lažna vijest, ili samo irelevantan. Napomenimo kako Facebook već ima opciju ‘hide’ za komentare, ali ne može se kliknuti ovako direktno kako ‘downvote’.

Iako tu opciju mnogi poistovjećuju s opcijomm’dislike’ iz kompanije ne žele da se ona tako naziva.

– Ne testiramo ‘dislike’ dugme. Istražujemo značajku putem koje nam korisnici mogu dati povratne informacije o komentarima na javnim stranicama. Opcija je dostupna manjem broju ljudi, samo u SAD-u, kazali su iz kompanije za TechCrunch.

https://twitter.com/TaylorLorenz/status/961720791858544641

Kako zaključuje TechCrunch, ovaj test za sada ne utječe na rank komentara, posta ili čitave stranice. Dizajniran je samo da pruža feedback Facebooku, a ne i komentatoru. Broj ‘downvotovea’ nije javno vidljiv.